Loading...

Zorgverzekering Dordrecht Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Aan het einde van het jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Dordrecht. Bijvoorbeeld naar VGZ, CZ, Menzis, Achmea, OHRA. Ook in 2023 verandert er weer het een en ander. Het is dus slim om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Klopt deze actuele dekking bij jouw situatie? Met medewerking van de innovatieve zorgvergelijker mag ook jij direct, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende verzekeringen als EHBO-advies plus oedeemtherapie. Het overstappen is razendsnel gedaan.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een geschikte zorgverzekering is best niet makkelijk. Termen als Zorgverzekeringswet + Vrijwillig eigen risico zal je moeten overwegen. Je kunt bijna overal wel terecht, van Zorg en Zekerheid of OZF tot bijv. DSW en United Consumers. Hoe ontdek ik een betaalbare aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Door gebruik te maken van deze zorgvergelijker detecteer je snel en probleemloos een aantrekkelijke verzekering die overeenkomt met de behoeften. Is het lastig? Hier check jij makkelijke gegevens ten aanzien van restitutiepolis, eigen risico, naturapolis, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar De Wilgen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Dordrecht? De premies van de basisverzekeringen variëren doorgaans, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo kun je al veel besparen. Wat nu de laagste premie is, verschilt per persoon. De premie wordt bepaald door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Door de polisvergelijker – en de speciale filters – tref je direct welke aanbieder de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Lagere prijzen regelen op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum, HEMA is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-dordrecht


Populaire zorgpolis in Dordrecht?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere partijen met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Blankenham afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Univé, Bewuzt. Op deze pagina ontdek je nuttige begrippen waar je zeker op moet letten. Via deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel variëren de zorgverleners waar je 100% vergoed krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering kun je naar alle zorgverleners en ziekenhuizen voor problemen zoals Cachexie of Keratoconus, echter ook Lissencefalie en Zadelpijn. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dat €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (niet meer dan €500). Jouw “win” is lagere maandlasten. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Overweeg het gerust. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Veel gekozen: een extra aanvulling voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Dordrecht) of mogelijk een school. Je krijgt een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). Soms is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Dordrecht?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Dordrecht of omgeving. Handig: dit gaat nog een stuk vlotter en duidelijker online. Hieronder bekijk jij een handig stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld negen per jaar).
 7. Beslis over de uitbetalingen betreft lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is De Friesland dekking) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Dordrecht?

De basispolis staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Dordrecht. Daarmee worden kosten gedekt van bijv. Huisarts, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Bloedonderzoek en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging. Lees de algemene voorwaarden van je actuele verzekering en zie meteen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Hierna lees je enige vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter helpt waar mogelijk, doet een basisonderzoek, en kan je verwijzen naar een expert. Een consult bij de huisarts in Dordrecht wordt betaald vanuit de basispakketten. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? Een basisverzekering vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Let op: inspecteer of de verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Dordrecht. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Dordrecht? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €60 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Dordrecht moet een contract hebben afgesloten met jouw assuradeur. Tevens zijn er meerdere zorgbedrijven in en rondom Dordrecht. Denk aan: logopedie, kraamzorg, podotherapie, diëtetiek of ook haptonomie, stoppen met roken, apotheek, psychologische zorg, audicien. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij DSW en Salland. Bekijk de dekking van de polis om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Relatietherapie.

Verzekeringskantoor in Dordrecht

Heb jij het liefst een “echt” gesprek m.b.t. jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Dordrecht. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit t.a.v. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De specialist controleert je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Dordrecht