Loading...

Zorgverzekering Donkerbroek Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Donkerbroek. Bijvoorbeeld naar FBTO, VGZ, Achmea, OHRA, CZ. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Matcht jouw bestaande verzekering met jouw omstandigheden? Geholpen door onze snelle zorgvergelijker mag ook jij direct, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld alternatieve geneesmiddelen plus osteopathie. Overstappen van polis is binnen 2 minuten afgehandeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is redelijk ingewikkeld. Feiten zoals Drempelinkomen en Medische selectie komen veelvuldig voorbij. En er zijn tientallen polissen, van De Amersfoortse of PNOZorg tot aan Delta Lloyd en ZieZo. Hoe vind ik een voordelige verzekeringspolis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Middels de zorgvergelijker vind je snel en gemakkelijk een geschikte verzekering die spoort met jouw individuele wensen. Is het lastig? Hier vind jij nuttige gegevens ten aanzien van basisverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering. Lees ook alles over De Veenhoop zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Donkerbroek? De premies van de basisverzekeringen wisselen enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kun je eenvoudig besparen. De goedkoopste polis is niet voor iedereen hetzelfde. Het tarief hangt af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van onze vergelijker – inclusief handige filters – tref je direct welke verzekeraar in jouw geval het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot uiterlijk 31 januari 2023. Nog meer besparen op je polis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, Besured, HEMA, Anderzorg betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-donkerbroek


De beste zorgpolis in Donkerbroek?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Bilthoven afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Bijvoorbeeld die van Bewuzt, Zilveren kruis, Univé, United Consumers. Verderop lees je meer over betekenisvolle begrippen die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutiepolis en een naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel variëren de zorgadressen waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutieverzekering kun je naar alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Astrocytoom of Exostose, echter ook Levercirrose en Zeeziekte. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis ben je welkom bij alleen de gecontracteerde zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dat €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €300 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een goedkopere verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Overweeg het gerust. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

In aanvulling op de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor brillen en lenzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Ooststellingwerf) of juist een hogeschool / universiteit. Het voordeel is dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). Mogelijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Donkerbroek?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Donkerbroek of in deze buurt. Goed om te weten: het kan nog sneller en duidelijker via het internet. Hier check jij onze handige stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. 6 keer p/jaar).
 7. Selecteer de dekking voor lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld CZdirect dekking) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Donkerbroek?

Jouw basisverzekering dekt de meeste zorgkosten in Donkerbroek. Zodoende ben je standaard verzekerd voor zaken als Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Bloedonderzoek. Maar denk ook aan Dieetadvies, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg. Controleer de condities van jouw actuele verzekeraar en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Op onze website lees jij enkele gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Donkerbroek wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: trek even na of de assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Donkerbroek. Wordt dit gedekt? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit het basispakket. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Donkerbroek? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €30 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Donkerbroek zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Daarnaast zijn er een aantal zorgbedrijven in de regio Ooststellingwerf. Neem nou logopedie, kraamzorg, diëtetiek, podotherapie maar ook plastische chirurgie, psychologische zorg, haptonomie, audicien, apotheek. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij Avéro Achmea of Zorg en Zekerheid. Raadpleeg de dekking van jouw polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Refertilisatie.

Verzekeringskantoor in Donkerbroek

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact ten aanzien van een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Donkerbroek. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist begeleidt jou m.b.t. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De begeleider controleert jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Deskundig advies.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Donkerbroek