Loading...

Zorgverzekering Dongjum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In november en december kan je switchen van zorgverzekering in Dongjum. Denk bijvoorbeeld aan FBTO, CZ, VGZ, Achmea, Menzis. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is slim om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Matcht deze actuele zorgverzekering met jouw behoeften? Geholpen door onze nuttige zorgvergelijker kan je snel en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo zoek jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Bepaal je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende verzekeringen zoals o.a. kraamzorg en ergotherapie. Overstappen van verzekeraar is echt zo gepiept.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een passende zorgverzekering is soms complex. Feiten zoals Naturapolis en Combinatiepolis vliegen je om de oren. Er zijn nogal wat aanbieders, van ZorgDirect of OZF tot aan Delta Lloyd en VGZ. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een geschikte aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Via onze zorgvergelijker detecteer je gelijk en moeiteloos een goede verzekering die in lijn is met de zorgwensen. Problemen? Op onze website lees jij makkelijke details aangaande de collectieve zorgverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis. Je kunt hier ook terecht voor De Steeg zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Dongjum? De premies van de basisverzekeringen fluctueren regelmatig, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo kun je eenvoudig besparen. De goedkoopste polis kan per persoon verschillen. De premie wordt bepaald door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Met de vergelijk module – met uitgebreide functies – zoek je snel welke verzekeraar in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2023. Wil je extra besparen op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als HEMA, Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-dongjum


Meest gekozen zorgpolis in Dongjum?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze assuradeurs die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Biezenmortel afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van United Consumers, Univé, Bewuzt, Zilveren kruis. Hierna tref je nuttige onderdelen die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen de zorgadressen waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgaanbieders voor aandoeningen als Alcoholvergiftiging of Hypertrofische obstructieve cardiomyopathie, echter ook Kynofobie en Zuurstofvergiftiging. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dat €385. Je kunt gaan voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €400 (max €500, €885 totaal). Het voordeel is een minder hoge premie. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Voorbeelden zijn een extra aanvulling voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, gemeente (Franekeradeel) of mogelijk een opleiding. Je hebt recht op een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). Vaak hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw individuele wensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Dongjum?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Dongjum of omgeving. Goed om te weten: geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever d.m.v. internet. Hieronder tref je de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (100% vergoed tot € 250).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (onder andere 12 behandelingen).
 7. Kies de uitbetalingen t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld C4Me dekking) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Dongjum?

De basisverzekering compenseert allerlei zorgkosten in Dongjum. Op die manier staat de verzekeraar garant voor bijv. Huisarts, Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenhuis en tevens Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Dieetadvies. Inventariseer de kleine letters van je huidige polis om te zien wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Op onze website vind jij enige algemene zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Dongjum wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? Een basisverzekering staat hiervoor garant. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Advies: trek even na of de verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Dongjum. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit de basispolis. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Dongjum? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €70 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Dongjum moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er allerlei zorgbedrijven in de streek Franekeradeel. Bijvoorbeeld: ergotherapie, podotherapie, diëtetiek, logopedie en ook stoppen met roken, audicien, haptonomie, psychologische zorg, apotheek. De vergoedingen zijn erg wisselend bij Ik en VGZ. Raadpleeg de condities van jouw polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Vergoedingen Reanimatiecursus.

Verzekeringskantoor in Dongjum

Prefereer jij 1 op 1 contact omtrent jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Dongjum. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou m.b.t. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De begeleider bekijkt jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Dongjum