Loading...

Zorgverzekering Dongen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf halverwege november kan je overstappen van zorgverzekering in Dongen. Denk bijvoorbeeld aan Menzis, OHRA, FBTO, CZ, VGZ. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is geen gek idee om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Past de actuele zorgverzekering bij jouw situatie? Met medewerking van de snelle zorgvergelijker kan jij direct, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo spot jij een goede verzekering voor een goede prijs. Kies het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende verzekeringen als ergotherapie + epilatie. De overstap is binnen 5 minuten geregeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Zonder kosten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een geschikte zorgverzekering is best complex. Begrippen als Eerstelijns zorg en Aanvullende zorg zullen je aandacht nodig hebben. En er zijn tientallen polissen, van Promovendum of Menzis tot o.a. Ik en Zilveren Kruis. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een professionele verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van een zorgvergelijker bekijk je direct en zonder problemen een voordelige verzekering die past bij de individuele wensen. Meer info? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk jij handige specificaties over de eigen risico, naturapolis, basisverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis. Je kunt hier ook terecht voor De Schiphorst zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Dongen? De premies van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. Het tarief komt tot stand door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Via de zorgvergelijker – inclusief handige filters – zoek jij gelijk welke polis voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Nog meer besparen op je verzekering? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Anderzorg, Promovendum, Nationale Nederlanden is in de regel een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-dongen


De beste zorgpolis in Dongen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Er zijn talloze maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Biest-Houtakker afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Bewuzt, Univé, Interpolis, Zilveren kruis. Op deze site ontdek je nuttige begrippen die van belang zijn. Dankzij deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel wisselen de zorginstellingen waar je complete dekking hebt. Via een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Coprofagie of Hazenlip, maar ook Maligne en Torsie. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering ben je welkom bij alleen de gecontracteerde ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 ligt dit op €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (maximaal €500). Het pluspunt is een goedkope polis. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Overweeg het gerust. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Voorbeelden zijn een extra module voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Kijk van tevoren of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via je job, een gemeente (Dongen) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Je krijgt een mooie korting op de polis (denk aan 5 tot 10 procent korting). Doorgaans liggen de prijzen hoger dan normaal. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Dongen?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Dongen of in deze buurt. Let op: het kan nog sneller en duidelijker via internet. Op deze pagina bekijk je onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere 9 keer).
 7. Kies de dekking voor brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn Bewuzt dekking) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Dongen?

De basispolis staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Dongen. Daarmee staat de verzekeraar garant voor bijv. Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Medisch specialist. Maar denk ook aan Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Verloskundige zorg. Bekijk de kleine letters van jouw actuele verzekering om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en welk eigen risico er geldt. Op onze website lees jij enkele populaire zorgaanbieders in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Het bezoek aan de huisarts in Dongen wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Noemenswaardig: check even of jouw verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Noord-Brabant. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Dongen. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via de basispolis. Altijd wel voor: kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Dongen? Jouw bril en/of lenzen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €50 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Dongen moet een contract hebben afgesloten met jouw assuradeur. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal zorgbedrijven in de gemeente Dongen. Bijvoorbeeld: podotherapie, kraamzorg, logopedie, diëtetiek en ook apotheek, haptonomie, psychologische zorg, audicien, plastische chirurgie. De dekkingen lopen sterk uiteen bij Besured en VGZ. Controleer de kleine lettertjes van jouw polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen R08.

Verzekeringskantoor in Dongen

Houd jij van een persoonlijke afspraak inzake je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Dongen. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou inzake hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon kijkt naar je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Dongen