Loading...

Zorgverzekering Donderen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar kan je switchen van zorgverzekering in Donderen. Denk bijvoorbeeld aan FBTO, Achmea, VGZ, CZ, Menzis. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het loont dus om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Past jouw bestaande verzekering met jouw behoeften? Via onze innovatieve zorgvergelijker kan jij rap en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen zoals alternatieve geneeswijzen en orthodontie. Het overstappen is razendsnel geregeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Zonder kosten overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is vaak ingewikkeld. Termen als Aanvullende zorg of Betalingsachterstand zal je moeten overwegen. Je kunt bijna overal wel terecht, van Avéro Achmea of Menzis tot bijv. FBTO en Zilveren Kruis. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een professionele verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Middels onze zorgvergelijker detecteer je rap en zonder problemen een goedkope verzekering die klopt met de zorgwensen. Hulp nodig? Op onze website bekijk jij nuttige gegevens ten aanzien van aanvullende verzekering, basisverzekering, restitutiepolis, naturapolis, collectieve zorgverzekering. Zie ook meer over De Rips zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Donderen? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking kan je al gauw een paar euro besparen. De laagste premie is niet voor iedereen hetzelfde. De hoogte van de premie hangt o.a. af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Met onze vergelijker – en de speciale filters – check je binnen 1 minuut welke assuradeur in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot januari 2023. Extra veel voordeel op jouw premie? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Let op: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Promovendum, Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-donderen


Meest gekozen zorgpolis in Donderen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – wellicht overstappen en zorgpolis Biervliet afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt. Hierna tref je nuttige variabelen die van belang zijn. Dankzij deze hulp wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of natura verzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt eigenlijk niet. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je heen kunt. Met een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgaanbieders voor o.a. Aerofagie of Intermetamorfose, maar ook Macrocefalie en Torsio testis. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis ben je welkom bij circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 bedraagt dit €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (maximaal €500). Het voordeel is een goedkope polis. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Mogelijkheden: een extra verzekering voor alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, de gemeente (Tynaarlo) of wellicht een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is een goedkoper tarief (korting van 5-10%). Mogelijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Deze collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Donderen?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Donderen of in deze buurt. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker via het internet. Onderstaand vind jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(100% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 9 stuks per jaar).
 7. Selecteer de dekking voor lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijv. Besured dekking) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Donderen?

Jouw basispakket staat garant voor allerlei zorgkosten in Donderen. Op die manier ben je standaard verzekerd voor zaken als Bloedonderzoek, Medicijnen, Huisarts, Ziekenhuis. Echter ook Logopedie, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg. Controleer de polisvoorwaarden van je huidige verzekeraar en ontdek wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Op deze pagina lees jij een paar populaire zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. De dokter helpt waar mogelijk, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Donderen is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? De basisverzekering dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: trek even na of de verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Drenthe. Is er geen contract? Het kan zijn dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Donderen. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit de basispolis. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Donderen? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische reden of of optische hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €65 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Donderen is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Er zijn nog velerlei zorginstanties in de buurt van Tynaarlo. Denk aan: kraamzorg, diëtetiek, logopedie, ergotherapie en ook haptonomie, audicien, apotheek, psychologische zorg, stoppen met roken. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij FBTO of Zorg en Zekerheid. Raadpleeg de condities van jouw verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Vergoedingen R-codes.

Verzekeringskantoor in Donderen

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact inzake de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Donderen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De adviseur inventariseert jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Donderen