Loading...

Zorgverzekering Dokkum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Dokkum. Denk bijvoorbeeld aan Menzis, CZ, FBTO, VGZ, Achmea. Ook in 2022 is de basisdekking aangepast. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Klopt de afgesloten polis met jouw omstandigheden? Met behulp van de snelle zorgvergelijker kan iedereen direct, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind jij de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen als bijv. zwangerschap en bevalling / alternatieve zorg. Overstappen van verzekeraar is echt zo gedaan.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een passende zorgverzekering is tamelijk niet makkelijk. Begrippen als Eigen bijdrage en College voor Zorgverzekeringen zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van De Amersfoortse of National Academic tot aan Delta Lloyd en ZieZo. Hoe ontdek ik een goedkope verzekering? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Geholpen door een zorgvergelijker achterhaal je vlug en ongecompliceerd een geschikte verzekering die overeenkomt met je zorgbehoefte. Is het lastig? Op onze website spot je nuttige info ten aanzien van basisverzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico. Of klik meteen verder naar De Pol zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Dokkum? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kun je eenvoudig besparen. De laagste premie verschilt per persoon. De kostprijs komt tot stand door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Middels onze vergelijker – en de speciale filters – bekijk je direct welke organisatie in jouw geval het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2021tot en met eind januari 2022. Extra veel voordeel op de verzekeringen? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Promovendum, Nationale Nederlanden, Besured, HEMA is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-dokkum


De beste zorgpolis in Dokkum?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Beverwijk afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van Interpolis, Zilveren kruis, Univé, Bewuzt. Verderop bekijk je een aantal aspecten die van belang zijn. Via deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je complete dekking hebt. Met een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorginstellingen voor problemen zoals Atypische mycobacteriën of Epicondylitis lateralis, maar ook Pityriasis rosea en Seksueel overdraagbare aandoening. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is het ER €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (de max is €500). Jouw “win” is een goedkope polis. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het een prima optie. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Veel gekozen: een extra aanvulling voor tandarts, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, je gemeente (Dongeradeel) of soms een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op een mooie korting op de polis (max 10% op de basisverzekering). In de praktijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Dokkum?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Dokkum of ergens in de buurt. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever via het internet. Op deze pagina spot jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld twaalf behandelingen).
 7. Kies de gewenste vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn De Amersfoortse dekking) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke kosten worden er vergoed in Dokkum?

Jouw basispolis vergoedt de meeste zorgkosten in Dokkum. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Medisch specialist, Ziekenhuis, Medicijnen, Ziekenvervoer maar ook Verloskundige zorg, Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie. Bekijk de polisvoorwaarden van de actuele verzekeraar om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Op deze pagina lees jij meerdere veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Dokkum wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? De basisverzekering staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Goed om te weten: trek even na of de verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Dokkum. Hoe zit het met de dekking? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Dokkum? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische ingreep of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €60 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Dokkum moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekering. Er zijn nog vele zorginstanties in de buurt van Dongeradeel. Denk aan: kraamzorg, ergotherapie, logopedie, diëtetiek maar ook apotheek, plastische chirurgie, haptonomie, psychologische zorg, audicien. De dekkingen zijn erg wisselend bij Delta Lloyd en United Consumers. Raadpleeg de dekking van je verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Psycholoog.

Verzekeringskantoor in Dokkum

Wil je het liefstpersoonlijk contact ten aanzien van je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Dokkum. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit inzake pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon controleert de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Dokkum