Loading...

Zorgverzekering Dodewaard Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Dodewaard. Populaire keuzes zijn FBTO, VGZ, Menzis, Achmea, OHRA. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet zo gek om jouw lopende verzekering er nog eens bij te pakken. Matcht de actuele polis met jouw wensen. Via een slimme zorgvergelijker mag ook jij rap en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende dekkingen als kraamzorg of acnetherapie. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes geregeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering die bij jou past is nogal complex. Zaken als Wlz of PGB vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van De Amersfoortse of Pro Life tot o.a. Ditzo en Stad Holland. Hoe stap ik over naar een geschikte verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Via onze zorgvergelijker tref je snel en probleemloos een betrouwbare verzekering die in lijn is met jouw individuele wensen. Is het lastig? Op onze website bekijk je makkelijke info m.b.t. de basisverzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, naturapolis, restitutiepolis. Of klik meteen verder naar De Lier zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Dodewaard? De premies van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per persoon verschillen. De premie wordt bepaald door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. D.m.v. ons vergelijk script – met uitgebreide functies – check je direct welke verzekeringspolis in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot maximaal eind januari 2023. Nog meer besparen op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA is doorgaans een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-dodewaard


De beste zorgpolis in Dodewaard?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je hebt keuze uit enorm veel aanbieders met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Best afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van Bewuzt, United Consumers, Interpolis, Univé. Hierna vind je een aantal begrippen die van belang zijn. Dankzij deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of natura verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutiepolis kun je naar alle zorginstellingen voor onder andere Blaasontsteking of Ewing-sarcoom, echter ook Opportunistische infectie en Postpoliosyndroom. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij minder zorgverleners. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt wanneer je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is dat €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (maximaal €500). Je profiteert van een betaalbare verzekering. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan kun je het overwegen. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

In aanvulling op de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Veel gekozen: een extra aanvulling voor brillen en lenzen, tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, gemeente (Neder-Betuwe) of wellicht een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op een lagere premie (korting van 5-10%). In de regel betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Dodewaard?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Dodewaard of ergens in de buurt. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker d.m.v. internet. Hier tref je de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld twaalf keer p/jaar).
 7. Selecteer de uitkering voor lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. Zekur november 2022) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Dodewaard?

Jouw basispolis betaalt een groot deel van de zorgkosten in Dodewaard. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor o.a. Huisarts, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Ziekenhuis maar ook Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Ergotherapie, Dieetadvies. Lees de algemene voorwaarden van je actuele polis om te zien wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Hierna check jij een aantal populaire zorgverleners in de provincie Gelderland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Gebruik van jouw huisarts in Dodewaard wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een intensieve ziekenhuisopname? Een basisverzekering dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Goed om te weten: check even of jouw verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Gelderland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Dodewaard. Wat betaalt mijn verzekeraar? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit het basispakket. Dat gaat niet op voor kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Dodewaard? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of of optische hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €35 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering keert 75% uit van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Dodewaard is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast zijn er vele zorginstanties in de regio Neder-Betuwe. Neem nou ergotherapie, podotherapie, kraamzorg, logopedie en ook audicien, plastische chirurgie, apotheek, haptonomie, stoppen met roken. De dekkingen lopen sterk uiteen bij De Amersfoortse of PMA. Bestudeer de dekking van de verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Psoriasis UVB Lichttherapie.

Verzekeringskantoor in Dodewaard

Wil je het liefst1 op 1 contact ten aanzien van je zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Dodewaard. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou op het gebied van hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige bekijkt je privé-situatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Dodewaard