Loading...

Zorgverzekering Diphoorn Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Diphoorn. Populaire keuzes zijn OHRA, CZ, FBTO, Achmea, VGZ. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar goed door te nemen. Matcht de huidige dekking met jouw wensen. Met medewerking van deze nuttige zorgvergelijker kun jij vlug en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan vind je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende modules zoals o.a. gezinsplanning / osteopathie. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten afgehandeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een passende zorgverzekering is redelijk gecompliceerd. Feiten zoals Naturapolis + Collectiviteitskorting zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van De Amersfoortse of PNOZorg tot De Friesland en ZieZo. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een aantrekkelijke verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Aan de hand van een zorgvergelijker tref je snel en gemakkelijk een goede verzekering die matcht met jouw wensen. Meer info? Op zorgverzekeringcentrum.nl vind jij handige info m.b.t. de basisverzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, naturapolis. Bekijk ook meer info over De Koog zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Diphoorn? De premies van de basisverzekeringen variëren nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. Welke verzekering het goedkoopste is is niet voor iedereen hetzelfde. De kostprijs hangt af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. D.m.v. de vergelijk module – en de speciale filters – check je supersnel welke partij in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot januari 2023. Extra veel voordeel op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum is vaak een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van minder flexibiliteit.

zorgverzekering-diphoorn


Veel gekozen zorgpolis in Diphoorn?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Berlicum afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van Zilveren kruis, Univé, Bewuzt, Interpolis. Verderop bekijk je betekenisvolle begrippen die jou verder op weg helpen. Dankzij deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen de zorgverleners waar je heen kunt. Dankzij een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor onder andere Asplenie of Dysosmie, maar ook Methicilline-resistente Staphylococcus aureus en Toxocariasis. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. Restitutie is duurder dan natura.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel wat je uit eigen portomonee betaalt zodra je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een goedkope polis. Heb je niet vaak wat, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Overweeg het gerust. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Denk aan een extra verzekering voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, de gemeente (Coevorden) of wellicht een school. Het voordeel is een voordelige premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Soms hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Alle collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Diphoorn?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Diphoorn of ergens in de buurt. Let op: het kan nog sneller en eenvoudiger d.m.v. internet. Op deze pagina bekijk je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. 12 behandelingen).
 7. Bepaal een vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (denk aan bijv. Univé december 2022) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Diphoorn?

Het basispakket staat garant voor allerlei zorgkosten in Diphoorn. Zodoende worden kosten gedekt van onder andere Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenhuis, Medisch specialist. Echter ook Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Dieetadvies. Lees de algemene voorwaarden van jouw huidige verzekering en controleer wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Scroll verder, daar bekijk je enige populaire zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Diphoorn wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? Je basisverzekering dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Noemenswaardig: check even of de verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Diphoorn. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Diphoorn? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €45 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Diphoorn moet een contract hebben afgesloten met de partij waar jij verzekerd bent. Er zijn nog velerlei zorginstellingen in de gemeente Coevorden. Denk aan: diëtetiek, ergotherapie, kraamzorg, logopedie of ook stoppen met roken, psychologische zorg, haptonomie, apotheek, plastische chirurgie. De dekkingen lopen sterk uiteen bij AnderZorg of VvAA. Check de voorwaarden van jouw verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of lees direct alles over Vergoedingen Psoriasis Behandeling.

Verzekeringskantoor in Diphoorn

Prefereer jij face to face contact met betrekking tot de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Diphoorn. Ook bekend als een assurantieadviseur. De specialist adviseert jou inzake pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur kijkt naar jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Diphoorn