Loading...

Zorgverzekering Diffelen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf november kan je switchen van zorgverzekering in Diffelen. Dit kan o.a. naar CZ, OHRA, Menzis, Achmea, FBTO. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is dus slim om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Matcht jouw huidige verzekering met jouw wensen. Met behulp van deze snelle zorgvergelijker kan je nu, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek jij een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en regel je aanvullende zekerheden zoals alternatieve zorg en huidbehandelingen. Overstappen van polis is in een paar minuutjes geregeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Handige overstapservice
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een geschikte zorgverzekering is best frustrerend. Begrippen als Gemoedsbezwaarde of Basispakket zijn voor velen onmisbaar. Ze staan allemaal voor je klaar, van Zorg en Zekerheid of PNOZorg tot bijv. Delta Lloyd en Zilveren Kruis. Hoe achterhaal ik een geschikte verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Aan de hand van de zorgvergelijker detecteer je direct en ongecompliceerd een geschikte verzekering die past bij de zorgwensen. Meer info? Op deze pagina check jij bruikbare details m.b.t. de aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, restitutiepolis, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor De Hoeve zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Diffelen? De premies van de basisverzekeringen schommelen doorgaans, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo kun je eenvoudig besparen. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag wordt bepaald door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Met de zorgvergelijker – met bruikbare filters – check je supersnel welke partij voor jou het meest voordelig is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €585). Let op: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Promovendum, HEMA, Anderzorg, Besured is meestal wel een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-diffelen


Betrouwbare zorgpolis in Diffelen?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet je met veel zaken rekening houden. We onderscheiden veel verschillende assuradeurs die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Berkel en Rodenrijs afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Interpolis, Univé. Verderop tref je een aantal factoren die van belang zijn. Met deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je kiezen uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel wisselen de zorgverleners waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutiepolis kies je zelf je ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Budd-Chiari-syndroom of Harttamponade, maar ook Pokken en Zenuwinzinking. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij enkel de deelnemende zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare verzekering. Voel jij je vitaal, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan kun je het overwegen. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra dekking voor medische hulp buitenland, tandarts, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Hardenberg) of wellicht een vereniging. Je ontvangt een lagere premie (korting van 5-10%). Doorgaans liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw specifieke zorgvragen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Diffelen?
Nu aanvangen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Diffelen of ergens in de buurt. Handig: dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker via internet. Op deze pagina vind je een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. 27 keer p/jaar).
 7. Selecteer de dekking aangaande brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld Salland Zorgverzekering december 2022) en stap direct online over.

Wordt alle zorg vergoed in Diffelen?

De basispolis betaalt een groot deel van de zorgkosten in Diffelen. Hiermee worden kosten gedekt van o.a. Medicijnen, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Medisch specialist. Echter ook Revalidatiezorg, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg. Check de voorwaarden van de actuele verzekeraar om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Op deze pagina check je enige erkende zorgverleners in de provincie Overijssel.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Een consult bij de huisarts in Diffelen wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een opname in een ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Tip: trek even na of je verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Overijssel. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Diffelen. Wordt dit ook vergoed? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basispolis. Altijd wel voor: kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Ga dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Diffelen? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €25 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Diffelen moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw assuradeur. Daarnaast zijn er meerdere soorten zorg in en rondom Hardenberg. Denk aan: podotherapie, ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek maar ook haptonomie, psychologische zorg, stoppen met roken, apotheek, plastische chirurgie. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij CZ en UMC Zorgverzekering. Bekijk de voorwaarden van jouw verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Prostaatkanker.

Verzekeringskantoor in Diffelen

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek inzake jouw zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Diffelen. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De specialist adviseert jou inzake verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Deze persoon inventariseert de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Diffelen