Loading...

Zorgverzekering Diever Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Diever. Bijvoorbeeld naar VGZ, OHRA, Menzis, Achmea, FBTO. Ook in 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet zo gek om het huidige contract goed door te nemen. Past deze geldende verzekering nog met jouw situatie? Aan de hand van de praktische zorgvergelijker kan je gelijk, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Bepaal je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende verzekeringen zoals opticien of osteopathie. De overstap is razendsnel geregeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Gratis overstapservice
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een passende zorgverzekering is soms ingewikkeld. Begrippen als Restitutiepolis of Medische selectie komen veelvuldig voorbij. Ze staan allemaal voor je klaar, van AnderZorg of inTwente tot o.a. Ik en UMC Zorgverzekering. Hoe achterhaal ik een aantrekkelijke verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Dankzij onze zorgvergelijker tref je vlug en zonder problemen een geschikte verzekering die overeenkomt met je behoeften. Hulp nodig? Op deze website vind je nuttige info aangaande de collectieve zorgverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, eigen risico, basisverzekering. Je kunt hier ook terecht voor De Heurne zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Diever? De prijzen van de basisverzekeringen variëren vaak, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kan je al gauw een paar euro besparen. De voordeligste polis kan per aanvraag verschillend zijn. De hoogte van de premie komt tot stand door het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Door de vergelijk module – en de speciale filters – check je gelijk welke assuradeur voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op je polis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-diever


Betrouwbare zorgpolis in Diever?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt terecht bij allerlei aanbieders met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Bergschenhoek afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Denk aan een polis van Interpolis, Univé, Bewuzt, Zilveren kruis. Hieronder bekijk je betekenisvolle factoren die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze info zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. Via een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgaanbieders voor onder andere Aortadissectie of Difterie, en tevens voor bijv. Parodontitis en Tetralogie van Fallot. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturapolis is goedkoper.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 is dit €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (maximaal €500). Het voordeel is een betaalbare premie. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Denk aan een extra aanvulling voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via het bedrijf, de gemeente (Westerveld) of via een onderwijsinstelling. Jouw “win” is een lagere premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans is het niet altijd goedkoper. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw wensen m.b.t. zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Diever?
Vandaag beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Diever of in een omliggende plaats. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever op internet. Onderstaand lees jij een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld achttien stuks per jaar).
 7. Kies de uitbetalingen voor brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is Pro Life augustus 2022) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Diever?

Jouw basisverzekering staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Diever. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van onder andere Huisarts, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenhuis. Maar denk ook aan Dieetadvies, Revalidatiezorg, Ergotherapie, Wijkverpleging. Bekijk de condities van de actuele verzekering om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Verderop spot je enige gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Diever wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Noemenswaardig: check even of je verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Drenthe. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Diever. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit de basisverzekering. Altijd wel voor: kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Diever? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische reden of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €40 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Diever moet wel een contract hebben met jouw assuradeur. Ook vind je allerlei zorgbedrijven in en rondom Westerveld. Neem nou diëtetiek, kraamzorg, logopedie, ergotherapie en ook plastische chirurgie, haptonomie, apotheek, stoppen met roken, psychologische zorg. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij Ik of VGZ. Bekijk de voorwaarden van jouw verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Prikpil.

Verzekeringskantoor in Diever

Prefereer jij persoonlijk contact met betrekking tot jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Diever. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou inzake verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De specialist kijkt naar jouw omstandigheden, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Diever