Loading...

Zorgverzekering Diemen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. In november en december kan je switchen van zorgverzekering in Diemen. Veel gekozen partijen zijn VGZ, CZ, OHRA, FBTO, Menzis. In 2020 is de basisdekking aangepast. Het is dus slim om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Matcht deze actuele zorgverzekering bij jouw situatie? Geholpen door deze nuttige zorgvergelijker mag ook jij direct, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan selecteer jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en regel je aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld oefentherapie en medische hulp buitenland. Overstappen van polis is in een paar minuutjes gepiept.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Hulp bij overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2020

Het vinden van een passende zorgverzekering is best ingewikkeld. Begrippen als Aanvullende verzekering of Combinatiepolis komen veelvuldig voorbij. Ze staan allemaal voor je klaar, van ZorgDirect of OZF tot o.a. De Goudse en UMC Zorgverzekering. Hoe stap ik over naar een goede polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Via deze zorgvergelijker achterhaal je rap en eenvoudig een goedkope verzekering die matcht met jouw zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Op deze website bekijk je bruikbare adviezen over de eigen risico, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, naturapolis, aanvullende verzekering. Lees ook alles over De Falom zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in juni 2021 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Diemen? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen doorgaans, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. Wat nu de laagste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. De prijs wordt bepaald door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Door de zorgvergelijker – en de speciale filters – tref je snel welke verzekering voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2019tot en met eind januari 2020. Nog meer besparen op je polis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Let op: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-diemen


Betrouwbare zorgpolis in Diemen?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2020 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Bergen afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2020 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Interpolis, Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers. Op deze pagina ontdek je belangrijke begrippen die extra belangrijk zijn. Met deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld ADHD of Gordelroos, echter ook Plankenkoorts en Stoornis van de lichaamsbeleving. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturapolis ben je welkom bij alleen de aangesloten zorgaanbieders. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2020 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (maximaal €500). Je profiteert van lagere maandlasten. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Neem het eens in overweging. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Denk aan een extra module voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, gemeente (Diemen) of wellicht een vereniging. Jouw “win” is een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). Vaak is het helemaal niet gunstig. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Diemen?
Snel beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Diemen of omgeving. Tip: je doet dit veel rapper en duidelijker via het internet. Hieronder vind jij een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2020.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (100% vergoed tot € 500).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn 27 per jaar).
 7. Bepaal een vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld OHRA juni 2021) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in Diemen?

De basispolis betaalt allerlei zorgkosten in Diemen. Hiermee ben je standaard verzekerd voor onder andere Huisarts, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Bloedonderzoek en tevens Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Ergotherapie. Lees de kleine letters van je huidige polis en controleer wat precies vergoed wordt, en onder welke condities dit geldt. Op onze website lees jij enige veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Diemen is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? De basispolis dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: check even of je assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Noord-Holland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Diemen. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basispolis. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Diemen? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €35 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Diemen is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Buiten dit onderscheiden we nog vele zorginstellingen in de gemeente Diemen. Zoals podotherapie, ergotherapie, diëtetiek, kraamzorg maar ook audicien, stoppen met roken, psychologische zorg, apotheek, haptonomie. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij AnderZorg of VGZ. Bestudeer de afspraken van je verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Vergoedingen Preventie buitenland.

Verzekeringskantoor in Diemen

Heb jij het liefst persoonlijk contact t.a.v. de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Diemen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou t.a.v. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige controleert je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Diemen