Loading...

Zorgverzekering Den Andel Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Den Andel. Veel gekozen partijen zijn OHRA, Achmea, VGZ, Menzis, CZ. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het is niet zo gek om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Past jouw actuele verzekering met jouw behoeften? Via deze praktische zorgvergelijker kun jij gelijk, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier spot jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en regel je aanvullende dekkingen als bijv. acupunctuur + beweegzorg. Het overstappen is razendsnel geregeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Hulp bij overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een zorgverzekering die bij jou past is soms gecompliceerd. Feiten zoals Basispakket en Collectieve zorgverzekering vliegen je om de oren. Ze staan allemaal voor je klaar, van ZorgDirect of Kiemer tot Interpolis en Salland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betaalbare verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Geholpen door onze zorgvergelijker bekijk je vlug en eenvoudig een geschikte verzekering die past bij je behoeften. Meer info? Op zorgverzekeringcentrum.nl spot jij bruikbare informatie m.b.t. de aanvullende verzekering, restitutiepolis, eigen risico, basisverzekering, collectieve zorgverzekering. Lees ook alles over Cromvoirt zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Den Andel? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen vaak, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor kun je eenvoudig besparen. De voordeligste polis is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Middels de vergelijk module – met uitgebreide functies – check je supersnel welke polis in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Meer voordeel behalen op je verzekering? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Let wel: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Promovendum, Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden betreft vaak een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-den-andel


Populaire zorgpolis in Den Andel?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei partijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – wellicht overstappen en zorgpolis Belt-Schutsloot afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers, Univé. Op deze pagina ontdek je een aantal variabelen die jou verder op weg helpen. Via deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of natura verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorginstellingen voor o.a. Beelddenken of Frühsommer Meningo Encephalitis, en tevens voor bijv. Multiple sclerose en Wijnvlek. Dit is vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorgverleners. Een naturapolis is goedkoper.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dit €385. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €300 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een betaalbare verzekering. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Overweeg het gerust. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Denk aan een extra module voor tandarts, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, de gemeente (Winsum) of via een vereniging. Jouw “win” is een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). Soms betaal je juist meer voor de polis. De collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Den Andel?
Nu aanvangen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in Den Andel of in een omliggende plaats. Handig: dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker via internet. Onderstaand check jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Kies het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. 18 per jaar).
 7. Bepaal een vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. Avéro Achmea augustus 2022) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Den Andel?

Jouw basisverzekering betaalt de meeste zorgkosten in Den Andel. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medicijnen, Medisch specialist en tevens Wijkverpleging, Dieetadvies, Logopedie, Revalidatiezorg. Check de condities van je actuele dekking en ontdek wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Op deze pagina spot je enkele gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Den Andel wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? Je basisverzekering dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Tip: controleer goed of je verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Groningen. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Den Andel. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via de basisverzekering. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Den Andel? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Enige uitzondering is een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €35 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Den Andel is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal soorten zorg in de streek Winsum. Bijvoorbeeld: diëtetiek, podotherapie, kraamzorg, logopedie en ook apotheek, psychologische zorg, haptonomie, plastische chirurgie, audicien. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij CZ of ZorgDirect. Bestudeer de voorwaarden van jouw verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Persoonlijke alarmeringsapparatuur.

Verzekeringskantoor in Den Andel

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact t.a.v. je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een verzekeringsmaatschappij in Den Andel. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon geeft advies m.b.t. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon inventariseert je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Soms kan dit bij hen op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Den Andel