Loading...

Zorgverzekering Delfstrahuizen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november kan je overstappen van zorgverzekering in Delfstrahuizen. Dit kan o.a. naar CZ, OHRA, VGZ, Menzis, FBTO. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar goed door te nemen. Matcht de bestaande verzekering met jouw wensen. Met behulp van een slimme zorgvergelijker kun jij vandaag nog, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan vind je een polis die past bij jouw wensen en budget. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende modules als bijv. manuele therapie + steunzolen. Het overstappen is binnen mum van tijd afgewerkt.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is tamelijk lastig. Aspecten zoals Woonlandpakket + Wmo komen veelvuldig voorbij. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Promovendum of ONVZ tot aan DSW en VGZ. Hoe ontdek ik een gewoon goede polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Door gebruik te maken van de zorgvergelijker tref je direct en eenvoudig een geschikte verzekering die spoort met de wensen. Kom je er niet uit? Op onze website bekijk je nuttige info m.b.t. de collectieve zorgverzekering, basisverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, eigen risico. Zie ook meer over Colmschate zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Delfstrahuizen? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. De laagste premie is afhankelijk van veel factoren. Het maandelijkse bedrag wordt bepaald door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Met de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – tref jij binnen 1 minuut welke verzekering voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Nog meer besparen op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €585). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, HEMA, Promovendum, Anderzorg is in de regel een budgetpolis (naturapolis). Een negatief aspects hiervan is: dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-delfstrahuizen


Betrouwbare zorgpolis in Delfstrahuizen?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Je hebt keuze uit enorm veel assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – denk aan overstappen en zorgpolis Beilen afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van Interpolis, Univé, Zilveren kruis, United Consumers. Hieronder lees je meer over betekenisvolle variabelen die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutie verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis kun je naar alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Colitis ulcerosa of Granuloma annulare, maar ook Neurovasculair Compressie Syndroom en Reactive Airways Dysfunction Syndrome. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgverleners. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 bedraagt dit €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (de max is €500). Het voordeel is een betaalbare premie. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Voorbeelden zijn een extra polis voor tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via jouw zaak, een gemeente (De Friese Meren) of soms een onderwijsinstelling. Je krijgt een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). In de praktijk is het helemaal niet gunstig. Alle collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw specifieke zorgvragen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Delfstrahuizen?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Delfstrahuizen of in deze buurt. Let op: dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker via het internet. Hieronder lees je de stappen die je doorloopt.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn twaalf per jaar).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. Zorg en Zekerheid oversluiten) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Delfstrahuizen?

De basispolis betaalt de meeste zorgkosten in Delfstrahuizen. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Huisarts, Bloedonderzoek, Medisch specialist maar ook Wijkverpleging, Dieetadvies, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg. Bekijk de polisvoorwaarden van je huidige verzekering en zie meteen wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Verderop lees je een aantal gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Delfstrahuizen wordt betaald vanuit de basispakketten. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een behandeling in het ziekenhuis? Een basisverzekering vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: inspecteer of de assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Delfstrahuizen. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Delfstrahuizen? Jouw bril en/of lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische reden of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €75 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Delfstrahuizen moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekeraar. Er zijn nog velerlei verschillende types zorg in de gemeente De Friese Meren. Onder andere: logopedie, diëtetiek, kraamzorg, ergotherapie en apotheek, psychologische zorg, audicien, haptonomie, stoppen met roken. De vergoedingen wisselen nogal bij FBTO of ZieZo. Check de afspraken van de polis voor de actuele vergoedingen. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Patiëntenvereniging.

Verzekeringskantoor in Delfstrahuizen

Prefereer jij persoonlijk contact omtrent de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Delfstrahuizen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De specialist geeft advies rondom pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De deskundige controleert je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Voor al je vragen.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Delfstrahuizen