Loading...

Zorgverzekering Deinum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In de maanden november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Deinum. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, VGZ, CZ, Achmea, Menzis. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet onverstandig om de huidige verzekering goed door te nemen. Matcht de geldende dekking met jouw omstandigheden? Met behulp van onze praktische zorgvergelijker kun jij direct, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen als bijv. geneesmiddelen / alternatieve zorg. Overstappen van aanbieder is in een paar minuutjes afgehandeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Zonder kosten overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering op maat is nogal complex. Feiten zoals Declareren + Verzekeringsplicht zijn voor velen onmisbaar. Ze ontvangen je graag als klant, van Zorg en Zekerheid of Ohra tot o.a. HEMA en Salland. Hoe achterhaal ik een passende polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Dankzij een zorgvergelijker bekijk je gelijk en moeiteloos een geschikte verzekering die overeenkomt met de zorgwensen. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees je nuttige informatie over de eigen risico, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Coevorden zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Deinum? De kosten van de basisverzekeringen schommelen nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Hierdoor kun je al veel besparen. De goedkoopste polis is afhankelijk van veel factoren. De hoogte van de premie wordt bepaald door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Met ons vergelijk script – met bruikbare filters – bekijk je binnen enkele minuten welke verzekeringspolis in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Nog meer besparen op je verzekering? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA is vaak een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-deinum


Veel gekozen zorgpolis in Deinum?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Beesel afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt, United Consumers. Op deze pagina tref je een aantal variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel fluctueren de zorginstellingen waar je heen kunt. Via een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor bijvoorbeeld Apraxie of Exostose, echter ook Meningeoom en Xeroderma pigmentosum. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 ligt dit op €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (maximaal €500). Jouw “win” is een lagere premie. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Denk aan een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, een gemeente (Menameradiel) of juist een school. Het voordeel is een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans ben je helemaal niet goedkoper uit. Veel collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw specifieke zorgvragen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Deinum?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Deinum of ergens in de buurt. Tip: het kan nog sneller en simpeler d.m.v. internet. Hierna lees jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(75% vergoed tot € 500).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. 18 stuks per jaar).
 7. Neem besluit over de dekking aangaande brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is Zekur oversluiten) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Deinum?

De basispolis dekt veel voorkomende zorgkosten in Deinum. Hiermee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Medicijnen, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Huisarts. Echter ook Logopedie, Dieetadvies, Ergotherapie, Verloskundige zorg. Lees de kleine letters van je huidige verzekering om te achterhalen welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Hieronder check je een aantal veel voorkomende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Deinum wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: loop na of je assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Deinum. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit het basispakket. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Deinum? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische reden of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Deze modules verschillen enorm: van een paar tientjes per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Deinum is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei verschillende types zorg in de regio Menameradiel. Bijvoorbeeld: ergotherapie, logopedie, diëtetiek, kraamzorg en ook haptonomie, apotheek, plastische chirurgie, stoppen met roken, audicien. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij Menzis of Stad Holland. Controleer de kleine lettertjes van jouw verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Vergoedingen Palliatieve terminale zorg in een hospice.

Verzekeringskantoor in Deinum

Geef jij de voorkeur aan 1 op 1 contact rondom een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Deinum. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit inzake pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur checkt jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • Voor al je vragen.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Deinum