Loading...

Zorgverzekering Dedgum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In de maanden november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Dedgum. Dit kan o.a. naar VGZ, Achmea, CZ, FBTO, Menzis. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet zo gek om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Klopt deze bestaande verzekering met wat jij belangrijk vindt? Met medewerking van de praktische zorgvergelijker kan iedereen direct, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor spot je de beste dekking voor de laagste prijs! Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en regel je aanvullende zekerheden zoals dieetadvies / kraamzorg. De overstap is razendsnel geregeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een goede zorgverzekering is redelijk complex. Feiten zoals Zorgpremie en Gecontracteerde zorg zullen je aandacht nodig hebben. Ze staan allemaal voor je klaar, van AnderZorg of Ohra tot o.a. De Goudse en Zilveren Kruis. Hoe ontdek ik een passende polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Met behulp van deze zorgvergelijker achterhaal je gelijk en gemakkelijk een voordelige verzekering die klopt met de zorgwensen. Meer info? Op deze pagina spot je makkelijke info m.b.t. de naturapolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis. Bekijk ook meer info over Casteren zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Dedgum? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor kun je al veel besparen. De voordeligste polis kan per aanvraag verschillend zijn. Het tarief hangt o.a. af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. D.m.v. ons vergelijk script – met bruikbare filters – tref jij binnen 1 minuut welke verzekering voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot eind januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €885). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Anderzorg, Promovendum, Nationale Nederlanden is doorgaans een natura- of budgetpolis. Een negatief aspects hiervan is: dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-dedgum


Meest gekozen zorgpolis in Dedgum?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Beerta afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van Univé, Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis. Hierna vind je enkele factoren die jou verder op weg helpen. Dankzij deze hulp kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutie verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgaanbieders voor problemen zoals Brandwond of Hereditaire Motorische en Sensorische Neuropathieën, maar ook Kramp en Tinnitus. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kun je terecht bij enkel de deelnemende zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is dat €385. Een optie is een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare premie. Over gezondheid niet te klagen, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Voorbeelden zijn een extra polis voor tandarts, fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, een gemeente (Súdwest-Fryslân) of via een vereniging. Je hebt recht op een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). Soms is het helemaal niet gunstig. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Dedgum?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie vraag je advies van een verzekeringskantoor in Dedgum of omgeving. Let op: je doet dit veel rapper en eenvoudiger via internet. Onderstaand check jij onze handige stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 9 keer p/jaar).
 7. Selecteer de uitkering aangaande lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is United Consumers oversluiten) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Dedgum?

Het basispakket compenseert de meeste zorgkosten in Dedgum. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van o.a. Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Medicijnen en tevens Verloskundige zorg, Dieetadvies, Wijkverpleging, Ergotherapie. Check de condities van jouw actuele dekking om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op onze website vind jij meerdere erkende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor allerlei klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Dedgum wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering staat hiervoor garant. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Tip: inspecteer of de verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Dedgum. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit het basispakket. Altijd wel voor: kinderen t/m 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Dedgum? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische reden of of optische hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €60 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Dedgum moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekering. Tevens zijn er een aantal zorgbedrijven in de gemeente Súdwest-Fryslân. Zoals diëtetiek, ergotherapie, kraamzorg, podotherapie en plastische chirurgie, audicien, stoppen met roken, haptonomie, apotheek. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij De Friesland of Promovendum. Controleer de condities van jouw polis om te zien waar je recht op hebt. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Overgangsconsulente.

Verzekeringskantoor in Dedgum

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact t.a.v. een zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Dedgum. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist adviseert jou inzake verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Deze persoon checkt jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit kan bij de expert op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Dedgum