Loading...

Zorgverzekering Dearsum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf half november tot eind december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Dearsum. Denk bijvoorbeeld aan VGZ, OHRA, FBTO, Achmea, Menzis. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Matcht jouw afgesloten dekking bij jouw situatie? Met medewerking van de innovatieve zorgvergelijker mag ook jij vandaag nog, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en regel je aanvullende verzekeringen zoals o.a. oefentherapie / alternatieve geneeswijzen. Overstappen van polis is echt zo geregeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is vaak complex. Feiten zoals Nominale premie of Zorgverzekering vliegen je om de oren. Er zijn talloos veel assuranten, van AnderZorg of inTwente tot De Friesland en Zilveren Kruis. Hoe stap ik over naar een goede verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Via onze zorgvergelijker achterhaal je rap en probleemloos een goedkope verzekering die matcht met de wensen. Kom je er niet uit? Op deze pagina bekijk jij handige informatie m.b.t. de eigen risico, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis. Zie ook meer over Castelre zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Dearsum? De tarieven van de basisverzekeringen wisselen enorm, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden kun je eenvoudig besparen. Wat nu de laagste premie is, kan per persoon verschillen. De hoogte van de premie kent z’n oorsprong in aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. D.m.v. ons vergelijk script – met bruikbare filters – spot je binnen enkele minuten welke aanbieder in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Nog meer besparen op de ziektekosten? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured betreft vaak een budgetpolis of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: minder flexibiliteit.

zorgverzekering-dearsum


De beste zorgpolis in Dearsum?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel aanbieders met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Beemte Broekland afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Interpolis, Univé, Bewuzt. Verderop tref je belangrijke begrippen waar je zeker op moet letten. Dankzij deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of natura verzekering. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel fluctueren de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutiepolis kun je naar alle zorgaanbieders voor aandoeningen als Achromatopsie of Jaloersheidswaan, maar ook Peritonsillair abces en Stendhal-syndroom. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €200 (de max is €500). De reden hiervoor is lagere maandlasten. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Overweeg het gerust. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Veel gekozen: een extra dekking voor tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Laat je dan altijd voorlichten of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, je gemeente (Súdwest-Fryslân) of wellicht een opleiding. Je hebt recht op een voordelige premie (vaak ligt de korting rond de 10%). In de regel ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw specifieke zorgvragen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Dearsum?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Dearsum of ergens in de buurt. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger via internet. Hierna lees je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 36 keer p/jaar).
 7. Neem besluit over de dekking m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijv. Stad Holland oversluiten) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Dearsum?

Het basispakket vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Dearsum. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van o.a. Ziekenvervoer, Medicijnen, Medisch specialist, Ziekenhuis. Maar denk ook aan Revalidatiezorg, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies. Check de polisvoorwaarden van je huidige verzekering en controleer wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop lees jij een paar populaire zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Dearsum wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering staat hiervoor garant. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Advies: verifieer of je verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Dearsum. Wat betaalt mijn verzekeraar? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via het basispakket. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Dearsum? Jouw bril en/of lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €35 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Dearsum moet wel een contract hebben met je verzekering. Er zijn nog een aantal zorgbedrijven in de buurt van Súdwest-Fryslân. Neem nou kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek, logopedie maar ook stoppen met roken, audicien, apotheek, haptonomie, psychologische zorg. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij Delta Lloyd en Stad Holland. Controleer de kleine lettertjes van jouw polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Osteopathie.

Verzekeringskantoor in Dearsum

Wil je het liefstpersoonlijk contact inzake een zorgpolis? Je kan afspraken met de verzekeringsmaatschappij in Dearsum. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De specialist begeleidt jou t.a.v. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De adviseur checkt de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Jarenlange ervaring.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Dearsum