Loading...

Zorgverzekering De Wilp Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Rond november tot en met december kan je overstappen van zorgverzekering in De Wilp. Dit kan o.a. naar CZ, OHRA, VGZ, Achmea, Menzis. Ook in 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het loont dus om jouw huidige polis goed door te nemen. Matcht de huidige zorgverzekering nog met jouw situatie? Met behulp van een nuttige zorgvergelijker kan iedereen nu, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek je een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies optioneel voor aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld anticonceptie of fysiotherapie. Het overstappen is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder gedoe
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is best niet makkelijk. Feiten zoals Woonlandpakket en Eerstelijns zorg komen veelvuldig voorbij. Er zijn talloos veel assuranten, van ZorgDirect of OZF tot aan FBTO en Zilveren Kruis. Hoe vind ik een betrouwbare verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Door gebruik te maken van een zorgvergelijker tref je gelijk en makkelijk een geschikte verzekering die aansluit op alle zorgbehoefte. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl spot je bruikbare info ten aanzien van basisverzekering, eigen risico, naturapolis, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering. Of klik meteen verder naar Cadzand zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in De Wilp? De kosten van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl de inhoud hetzelfde is. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de scherpste premie is, kan per persoon verschillen. De hoogte van de premie hangt af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. D.m.v. onze vergelijker – inclusief handige filters – zoek je supersnel welke polis de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot januari 2022. Meer voordeel behalen op je polis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, HEMA, Promovendum, Besured is in de regel een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-de-wilp


Meest gekozen zorgpolis in De Wilp?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Beek afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van United Consumers, Interpolis, Bewuzt, Univé. Verderop ontdek je cruciale variabelen die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze info kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of natura verzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen de zorginstellingen waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorginstellingen voor aandoeningen als Angststoornis door alcohol of drugs of Hordeolum externum, en tevens voor bijv. Nefrotoxiciteit en Waanstoornis. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar enkel de deelnemende zorgverleners en ziekenhuizen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 is dat €385. Je kunt gaan voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (de max is €500). Jouw “win” is een minder hoge premie. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Veel gekozen: een extra verzekering voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (Marum) of via een opleiding. Jouw “win” is een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in De Wilp?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In deze situatie kan je naar een verzekeringskantoor in De Wilp of omgeving. Maar geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler via internet. Onderstaand lees je de te nemen stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (onder andere 6 keer p/jaar).
 7. Neem besluit over de uitkering betreft lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. Pro Life oversluiten) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in De Wilp?

Het basispakket staat garant voor veel zorgkosten in De Wilp. Daarmee worden kosten gedekt van o.a. Medicijnen, Medisch specialist, Ziekenhuis, Bloedonderzoek. Echter ook Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies, Revalidatiezorg, Ergotherapie. Bekijk de polisvoorwaarden van de actuele verzekering en controleer wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Hieronder vind je enige erkende zorgaanbieders in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in De Wilp wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? Een basisverzekering betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: verifieer of jouw verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Groningen. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in De Wilp. Wordt dit ook vergoed? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via het basispakket. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in De Wilp? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €60 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in De Wilp moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekering. Er zijn nog een aantal soorten zorg in en rondom Marum. Bijvoorbeeld: ergotherapie, logopedie, kraamzorg, podotherapie maar ook haptonomie, audicien, stoppen met roken, psychologische zorg, apotheek. De dekkingen vertonen grote verschillen bij De Amersfoortse en VvAA. Check de afspraken van je polis voor de actuele vergoedingen. Of lees direct alles over Vergoedingen Orthopedisch Schoeisel.

Verzekeringskantoor in De Wilp

Wil je het liefst1 op 1 contact t.a.v. de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in De Wilp. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit t.a.v. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige controleert je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van De Wilp