Loading...

Zorgverzekering De Wilgen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in De Wilgen. Veel gekozen partijen zijn OHRA, CZ, Achmea, Menzis, VGZ. Ook in 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is slim om het huidige contract nog eens door te lezen. Matcht jouw geldende zorgverzekering met jouw behoeften? Via een nuttige zorgvergelijker mag ook jij direct, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende modules als acupunctuur + huidtherapie. De overstap is razendsnel geregeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Snel overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een zorgverzekering die bij jou past is vaak ingewikkeld. Begrippen als CAK + CVZ vliegen je om de oren. Ze ontvangen je graag als klant, van CZ of Ohra tot aan Ik en Zekur. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een aantrekkelijke verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Middels de zorgvergelijker tref je gelijk en makkelijk een goede verzekering die spoort met de behoeften. Hulp nodig? Op onze website check jij praktische adviezen ten aanzien van aanvullende verzekering, restitutiepolis, eigen risico, basisverzekering, naturapolis. Bekijk ook meer info over Cadier en Keer zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in De Wilgen? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen sterk, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking kun je al veel besparen. De laagste premie is niet voor iedereen hetzelfde. De kostprijs wordt bepaald door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Door onze vergelijker – met handige zoekfuncties – bekijk jij direct welke polis de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot en met eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Let wel: een goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured betreft vaak een budgetpolis (naturapolis). Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-de-wilgen


Veel gekozen zorgpolis in De Wilgen?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze partijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Beegden afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van Interpolis, Univé, Bewuzt, United Consumers. Hieronder lees je meer over enkele aspecten die jou verder op weg helpen. Dankzij deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutie verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je 100% vergoed krijgt. D.m.v. een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld AIDS of Hartaanval, maar ook Longpest en Shaken baby-syndroom. Dit is vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is een betaalbare verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Veel gekozen: een extra dekking voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, een gemeente (Smallingerland) of soms een opleiding. Je krijgt een goedkoper tarief (korting van 5-10%). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je wensenlijstje voor de zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in De Wilgen?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in De Wilgen of omgeving. Tip: dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker op internet. Hieronder spot je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (bijvoorbeeld 36 keer).
 7. Selecteer een vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. PNOZorg oversluiten) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in De Wilgen?

Jouw basisverzekering vergoedt de meeste zorgkosten in De Wilgen. Hiermee staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Medicijnen, Huisarts, Ziekenhuis, Ziekenvervoer maar ook Wijkverpleging, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg. Inventariseer de voorwaarden van je actuele dekking om te zien wat de verzekeraar betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hieronder vind jij enige gebruikelijke zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in De Wilgen wordt betaald vanuit de basispakketten. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een intensieve ziekenhuisopname? Je basisverzekering vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: controleer goed of je assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in De Wilgen. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit het basispakket. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in De Wilgen? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €50 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in De Wilgen moet een contract hebben afgesloten met de partij waar jij verzekerd bent. Tevens zijn er velerlei verschillende types zorg in de gemeente Smallingerland. Onder andere: diëtetiek, kraamzorg, podotherapie, ergotherapie of psychologische zorg, apotheek, haptonomie, audicien, stoppen met roken. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij Bewuzt of Zilveren Kruis. Check de afspraken van je verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Orthopedagogie.

Verzekeringskantoor in De Wilgen

Prefereer jij face to face contact ten aanzien van een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in De Wilgen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou m.b.t. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De begeleider bespreekt de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Voor al je vragen.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van De Wilgen