Loading...

Zorgverzekering de Wijk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger moet een zorgverzekering hebben. Vanaf half november tot eind december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in de Wijk. Veel gekozen partijen zijn Menzis, VGZ, FBTO, OHRA, Achmea. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is dus slim om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Klopt de actuele polis bij jouw situatie? Aan de hand van onze slimme zorgvergelijker kan men gelijk, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden zoals bijvoorbeeld chiropractie en opticien. Overstappen van verzekeraar is binnen 5 minuten gedaan.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is best lastig. Aspecten zoals Combinatiepolis + Diagnose Behandelcombinatie vliegen je om de oren. Er zijn nogal wat aanbieders, van CZ of ONVZ tot FBTO en ZieZo. Hoe stap ik over naar een betaalbare verzekeringspolis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Door gebruik te maken van deze zorgvergelijker detecteer je snel en gemakkelijk een betrouwbare verzekering die aansluit op je individuele wensen. Hulp nodig? Op deze pagina tref jij makkelijke details ten aanzien van aanvullende verzekering, restitutiepolis, naturapolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Lees ook alles over Buurmalsen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in de Wijk? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen vaak, terwijl de inhoud hetzelfde is. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de voordeligste verzekering is verschilt per persoon. De hoogte van de premie hangt o.a. af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Door de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – zoek je gelijk welke organisatie voor jouw scenario het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot januari 2022. Extra veel voordeel op je verzekering? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Let op: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Promovendum, Besured, Nationale Nederlanden is doorgaans een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-de-wijk


Betrouwbare zorgpolis in de Wijk?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt terecht bij allerlei partijen met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Bedum afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Wellicht een verzekering van Zilveren kruis, Univé, Bewuzt, Interpolis. Verderop tref je belangrijke onderdelen die jou verder op weg helpen. Via deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je complete dekking hebt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgaanbieders voor onder andere Cotard-syndroom of Ischemie, maar ook Neurofibromatose en Skiduim. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar alleen de aangesloten zorgverleners. Een restitutiepolis is duurder.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is het ER €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (max €500). Het pluspunt is een betaalbare verzekering. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Voorbeelden zijn een extra polis voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, je gemeente (De Wolden) of juist een school. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (korting van 5-10%). In de praktijk is het niet altijd goedkoper. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw wensen m.b.t. zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in de Wijk?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in de Wijk of ergens in de buurt. Handig: het kan nog sneller en nog effectiever via internet. Hierna check jij onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. zes behandelingen).
 7. Bepaal de uitkering voor brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. PMA oversluiten) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in de Wijk?

Jouw basispolis dekt veel voorkomende zorgkosten in de Wijk. Op die manier ben je standaard verzekerd voor onder andere Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Medicijnen. Echter ook Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Ergotherapie. Inventariseer de polisvoorwaarden van de actuele verzekeraar om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Op deze pagina check je enige algemene zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in de Wijk wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? De basispolis zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: controleer goed of jouw verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Drenthe. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in de Wijk. Wat betaalt mijn verzekeraar? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via het basispakket. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Ga dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in de Wijk? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €70 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in de Wijk moet wel een contract hebben met je verzekeraar. Tevens zijn er vele soorten zorg in de streek De Wolden. Denk aan: logopedie, podotherapie, kraamzorg, diëtetiek maar ook plastische chirurgie, psychologische zorg, stoppen met roken, apotheek, haptonomie. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij HEMA of PNOZorg. Bekijk de kleine lettertjes van de polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Orthomoleculaire geneeskunde.

Verzekeringskantoor in de Wijk

Houd jij van een “echt” gesprek rondom jouw zorgpolis? Je kan afspraken met de verzekeringsmaatschappij in de Wijk. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit inzake verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon bekijkt de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van de Wijk