Loading...

Zorgverzekering De Westereen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in De Westereen. Populaire keuzes zijn Achmea, FBTO, CZ, OHRA, VGZ. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het loont dus om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Matcht deze bestaande zorgverzekering met jouw behoeften? Met behulp van deze scherpe zorgvergelijker kun je direct, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende dekkingen als dieetadvies en ergotherapie. Overstappen van polis is razendsnel afgehandeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering die bij jou past is redelijk moeilijk. Zaken als Ingezetene of Ketenzorg zijn voor velen onmisbaar. Ze staan allemaal voor je klaar, van De Amersfoortse of PMA tot bijvoorbeeld DSW en UMC Zorgverzekering. Hoe ontdek ik een betrouwbare polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Middels de zorgvergelijker vind je snel en gemakkelijk een voordelige verzekering die past bij je wensen. Kom je er niet uit? Op deze pagina lees je bruikbare informatie ten aanzien van restitutiepolis, aanvullende verzekering, eigen risico, basisverzekering, collectieve zorgverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Bussum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in De Westereen? De tarieven van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de voordeligste verzekering is is afhankelijk van veel factoren. De premie wordt bepaald door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van de vergelijk module – met uitgebreide functies – bekijk jij binnen 1 minuut welke polis in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Nog meer besparen op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-de-westereen


Betrouwbare zorgpolis in De Westereen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel assuradeurs die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Bears afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van Univé, Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt. Op deze site bekijk je een aantal factoren die jou verder op weg helpen. Met deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutie verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutieverzekering kies je zelf je zorgaanbieders voor onder andere Ziekte van Addison of Gynecomastie, maar ook Nierfalen en Syndroom van inadequate secretie van antidiuretisch hormoon. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is dat €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (de max is €500). Het pluspunt is een aantrekkelijke prijs. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Voorbeelden zijn een extra module voor brillen en lenzen, tandarts, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, gemeente (Dantumadiel) of soms een school. Je hebt recht op een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de regel is het niet altijd goedkoper. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in De Westereen?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in De Westereen of rondom deze plaats. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker op internet. Onderstaand bekijk jij onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. 18 keer p/jaar).
 7. Kies de dekking betreft lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn OZF oversluiten) en stap direct online over.

Welke kosten worden er vergoed in De Westereen?

Het basispakket betaalt veel zorgkosten in De Westereen. Op die manier ben je standaard verzekerd voor bijv. Medisch specialist, Medicijnen, Huisarts, Ziekenhuis maar ook Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Ergotherapie, Dieetadvies. Inventariseer de kleine letters van de huidige verzekering om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Verderop lees je een paar populaire zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in De Westereen wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: check even of de verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in De Westereen. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via de basisverzekering. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in De Westereen? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €40 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in De Westereen moet een contract hebben afgesloten met jouw assuradeur. Buiten dit onderscheiden we nog velerlei soorten zorg in de streek Dantumadiel. Onder andere: ergotherapie, logopedie, kraamzorg, diëtetiek of haptonomie, apotheek, audicien, psychologische zorg, stoppen met roken. De financiële compensaties wisselen nogal bij DSW of PMA. Controleer de dekking van jouw verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Orthomanuele geneeskunde.

Verzekeringskantoor in De Westereen

Houd jij van een “echt” gesprek rondom je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in De Westereen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De begeleider kijkt naar de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Voor al je vragen.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van De Westereen