Loading...

Zorgverzekering De Weere Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf 12 november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in De Weere. Veel gekozen partijen zijn FBTO, Achmea, CZ, VGZ, Menzis. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het is geen gek idee om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Past deze geldende verzekering met jouw wensen. Geholpen door onze praktische zorgvergelijker kun jij direct, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Dan selecteer jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende modules als opticien + tand. De overstap is binnen 5 minuten gepiept.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een passende zorgverzekering is nogal gecompliceerd. Aspecten zoals Betalingsregeling en Tweedelijns zorg zullen je aandacht nodig hebben. Ze ontvangen je graag als klant, van Avéro Achmea of ONVZ tot aan De Goudse en Zekur. Hoe stap ik over naar een passende verzekering? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Mede door een zorgvergelijker bekijk je direct en zonder problemen een geschikte verzekering die matcht met je individuele wensen. Problemen? Op onze website tref je handige informatie met betrekking tot de basisverzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, naturapolis. Je kunt hier ook terecht voor Burum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in De Weere? De kosten van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is niet voor iedereen hetzelfde. De premie wordt bepaald door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van onze vergelijker – met handige zoekfuncties – spot jij snel welke verzekeraar voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2022. Nog meer besparen op je verzekering? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Let wel: een goedkope zorgverzekering van partijen als Promovendum, Anderzorg, Besured, HEMA betreft vaak een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-de-weere


Meest gekozen zorgpolis in De Weere?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Bavel afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van Interpolis, United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt. Op deze site vind je belangrijke aspecten die jou verder op weg helpen. Via deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel wisselen de zorgadressen waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorginstellingen voor problemen zoals Acute psychotische stoornis of Hyperthyreoïdie, maar ook Orthorexia nervosa en Syndroom. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dit €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (maximaal €500). Jouw “win” is een betaalbare polis. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Veel gekozen: een extra aanvulling voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (Opmeer) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je krijgt een lagere premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans is het helemaal niet gunstig. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in De Weere?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in De Weere of in een omliggende plaats. Maar geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker op internet. Hier check jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Kies fysiotherapie behandelingen (o.a. twaalf behandelingen).
 7. Neem besluit over een vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (denk aan bijv. ONVZ oversluiten) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in De Weere?

De basispolis betaalt de meeste zorgkosten in De Weere. Op die manier staat de verzekeraar garant voor bijv. Medisch specialist, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer. Maar denk ook aan Verloskundige zorg, Logopedie, Ergotherapie, Revalidatiezorg. Bekijk de algemene voorwaarden van de actuele verzekeraar om te zien wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar tref jij meerdere gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in De Weere wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Je basisverzekering vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: trek even na of je verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Holland. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in De Weere. Wordt dit ook vergoed? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basispolis. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Ga dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in De Weere? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van een paar tientjes per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in De Weere moet een contract hebben afgesloten met je verzekeraar. Er zijn nog vele zorginstanties in de buurt van Opmeer. Neem nou podotherapie, kraamzorg, diëtetiek, ergotherapie en ook plastische chirurgie, stoppen met roken, psychologische zorg, haptonomie, apotheek. De dekkingen wisselen nogal bij HEMA of Zorg en Zekerheid. Bestudeer de condities van je verzekering voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Vergoedingen Orthodontie vanaf 18 jaar.

Verzekeringskantoor in De Weere

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact met betrekking tot jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in De Weere. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou m.b.t. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige kijkt naar de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van De Weere