Loading...

Zorgverzekering De Tike Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Ieder jaar kan je switchen van zorgverzekering in De Tike. Dit kan o.a. naar Menzis, FBTO, OHRA, VGZ, Achmea. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is geen gek idee om het huidige contract nog eens door te lezen. Klopt deze actuele polis bij jouw situatie? Aan de hand van een scherpe zorgvergelijker kan je vandaag nog, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zo spot jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden zoals o.a. epilatie + fysiotherapie. Het overstappen is echt zo gedaan.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Zonder kosten overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een goede zorgverzekering is nogal frustrerend. Zaken als EHIC + Eerstelijnszorg komen veelvuldig voorbij. Ze ontvangen je graag als klant, van ZorgDirect of National Academic tot CZdirect en Zekur. Hoe stap ik over naar een passende verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Via de zorgvergelijker bekijk je rap en makkelijk een betrouwbare verzekering die overeenkomt met alle behoeften. Problemen? Op onze website vind jij nuttige informatie ten aanzien van restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, naturapolis, eigen risico, aanvullende verzekering. Je kunt hier ook terecht voor Burgh-Haamstede zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in De Tike? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kun je eenvoudig besparen. De laagste premie kan per persoon verschillen. De kostprijs wordt bepaald door het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Middels ons vergelijk script – en de speciale filters – check je gelijk welke verzekeringspolis voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot en met eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €885). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured, HEMA is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Een negatief aspects hiervan is: dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-de-tike


Veel gekozen zorgpolis in De Tike?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Er zijn talloze assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – wellicht overstappen en zorgpolis Basse afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Bewuzt, Univé, Zilveren kruis. Hierna lees je meer over betekenisvolle factoren waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. Dankzij een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners voor problemen zoals Cortexnecrose of Keelontsteking, echter ook Pernicieuze anemie en Vegetatieve stoornissen. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is het ER €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (maximaal €500). Het pluspunt is een goedkope polis. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het een prima optie. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra dekking voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, je gemeente (Smallingerland) of juist een school. Je hebt recht op een mooie korting op de polis (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in De Tike?
Gelijk beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in De Tike of rondom deze plaats. Goed om te weten: het kan nog sneller en simpeler op internet. Hier vind je de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Kies de dekking voor fysiotherapie (o.a. 27 behandelingen).
 7. Bepaal de uitkering voor lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. Menzis oversluiten) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in De Tike?

Jouw basispakket dekt veel zorgkosten in De Tike. Zodoende ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Medisch specialist, Medicijnen, Bloedonderzoek. Maar denk ook aan Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Logopedie. Controleer de polisvoorwaarden van de huidige verzekeraar om te achterhalen welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Op deze pagina tref je meerdere erkende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in De Tike is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? De basispolis zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Advies: inventariseer of je assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in De Tike. Wordt dit ook vergoed? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in De Tike? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €45 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in De Tike moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog vele zorgbedrijven in de buurt van Smallingerland. Bijvoorbeeld: diëtetiek, logopedie, podotherapie, kraamzorg en apotheek, audicien, plastische chirurgie, psychologische zorg, haptonomie. De dekkingen vertonen grote verschillen bij De Goudse en Zorg en Zekerheid. Raadpleeg de voorwaarden van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Orgaandonatie.

Verzekeringskantoor in De Tike

Heb jij het liefst persoonlijk contact m.b.t. de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor de verzekeringsmaatschappij in De Tike. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou rondom hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De adviseur bespreekt je (gezinssituatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • De zorgexpert.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van De Tike