Loading...

Zorgverzekering De Schiphorst Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in De Schiphorst. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, FBTO, CZ, Achmea, Menzis. Ook in 2022 is de basisdekking aangepast. Het loont dus om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Matcht jouw geldende zorgverzekering met jouw behoeften? Met medewerking van deze handige zorgvergelijker kun jij vlug en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen zoals beweegzorg of oefentherapie. Overstappen van polis is razendsnel gepiept.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder gedoe
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is best moeilijk. Aspecten zoals Aanvullende zorg en Zvw zijn voor velen onmisbaar. Ze staan allemaal voor je klaar, van De Amersfoortse of Pro Life tot aan HEMA en Zekur. Hoe stap ik over naar een geschikte polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Met behulp van de zorgvergelijker tref je snel en zonder problemen een duidelijke verzekering die in lijn is met de individuele wensen. Kom je er niet uit? Op deze pagina spot jij handige info met betrekking tot de eigen risico, restitutiepolis, basisverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis. Zie ook meer over Burgerbrug zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in De Schiphorst? De prijzen van de basisverzekeringen wisselen enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. De voordeligste polis kan per aanvraag verschillend zijn. De premie hangt af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Met de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – tref jij direct welke organisatie de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2021tot eind januari 2022. Meer voordeel behalen op jouw premie? Verhoog je eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg, Besured is doorgaans een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-de-schiphorst


De beste zorgpolis in De Schiphorst?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Barneveld afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt, United Consumers. Op deze pagina ontdek je een aantal factoren die van belang zijn. Aan de hand van deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel variëren de zorgadressen waar je terecht kunt. Met een restitutieverzekering kun je naar alle zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Bewusteloosheid of Dieptevrees, maar ook Narcistische persoonlijkheidsstoornis en Zweetvoeten. Dit is vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering ben je welkom bij alleen de aangesloten zorgverleners. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 is dit €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €500 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is een goedkope polis. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan kun je het overwegen. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Voorbeelden zijn een extra polis voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Laat je dan altijd voorlichten of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, gemeente (Meppel) of via een onderwijsinstelling. Je ontvangt een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). Soms is het niet altijd goedkoper. Deze collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw specifieke zorgvragen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in De Schiphorst?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in De Schiphorst of ergens in de buurt. Tip: dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker online. Onderstaand lees je de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Selecteer de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn zes behandelingen).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn inTwente oversluiten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wat wordt er allemaal vergoed in De Schiphorst?

Het basispakket dekt allerlei zorgkosten in De Schiphorst. Zo staat de verzekeraar garant voor zaken als Ziekenvervoer, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Huisarts en tevens Logopedie, Dieetadvies, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg. Lees de polisvoorwaarden van je actuele modules om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Hieronder lees je enkele algemene zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in De Schiphorst is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: trek even na of jouw verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Drenthe. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in De Schiphorst. Wat wordt er betaald? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit de basispolis. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in De Schiphorst? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Deze modules verschillen enorm: van €50 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in De Schiphorst moet wel een contract hebben met jouw assuradeur. Tevens zijn er een aantal zorgbedrijven in de regio Meppel. Neem nou diëtetiek, kraamzorg, ergotherapie, podotherapie en haptonomie, audicien, apotheek, stoppen met roken, plastische chirurgie. De vergoedingen zijn erg wisselend bij Interpolis of Univé. Controleer de afspraken van de polis voor de actuele vergoedingen. Of lees direct alles over Vergoedingen Opsporing/Redding.

Verzekeringskantoor in De Schiphorst

Prefereer jij persoonlijk contact met betrekking tot jouw zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in De Schiphorst. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon begeleidt jou omtrent hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige bespreekt je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van De Schiphorst