Loading...

Zorgverzekering De Rijp Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger moet een zorgverzekering hebben. Vanaf 12 november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in De Rijp. Veel gekozen partijen zijn FBTO, OHRA, VGZ, Achmea, Menzis. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is geen gek idee om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Past jouw actuele polis met jouw wensen. Aan de hand van onze praktische zorgvergelijker kun je snel en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende zekerheden zoals zwangerschap en geboorte + oedeemtherapie. De overstap is in een paar minuutjes geregeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Hulp bij overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een geschikte zorgverzekering is soms ingewikkeld. Termen als Collectieve verzekeringen of Declareren zullen je aandacht nodig hebben. Je kunt bijna overal wel terecht, van CZ of Ohra tot bijv. FBTO en United Consumers. Hoe ontdek ik een passende aanbieder? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Middels deze zorgvergelijker bekijk je rap en ongecompliceerd een goedkope verzekering die past bij alle behoeften. Problemen? Hier check je handige gegevens ten aanzien van eigen risico, restitutiepolis, naturapolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Burdaard zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in De Rijp? De prijzen van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. De goedkoopste polis kan per persoon verschillen. De premie hangt o.a. af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Via onze vergelijker – inclusief handige filters – bekijk je direct welke verzekeringspolis voor jou het meest voordelig is. Overstappen kan van 12 november 2022tot eind januari 2023. Nog meer besparen op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €585). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, Promovendum, Anderzorg, HEMA is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-de-rijp


Populaire zorgpolis in De Rijp?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt kiezen uit meerdere assuradeurs met verschillende polissen. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – wellicht overstappen en zorgpolis Barendrecht afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Bewuzt, Zilveren kruis, Univé, United Consumers. Verderop ontdek je nuttige onderdelen waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel schommelen de zorgverleners waar je terecht kunt. Via een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorginstellingen voor onder andere Dementie of Downsyndroom, echter ook Oedeem en Syndroom van Bloom. Dit heet vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar een stuk minder zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is dit €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €500 (max €500). Jouw “win” is een aantrekkelijk tarief. Over gezondheid niet te klagen, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het een prima optie. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Mogelijkheden: een extra module voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, jouw gemeente (Graft-De Rijp) of mogelijk een vereniging. Je krijgt een mooie korting op de polis (max 10% op de basisverzekering). Soms betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in De Rijp?
Vandaag aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in De Rijp of in deze buurt. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker via internet. Hieronder vind jij onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Kies de dekking voor fysiotherapie (dit kan zijn twaalf keer).
 7. Neem besluit over een vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn HEMA oversluiten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in De Rijp?

De basisverzekering betaalt allerlei zorgkosten in De Rijp. Zo ben je standaard verzekerd voor onder andere Ziekenvervoer, Huisarts, Bloedonderzoek, Medicijnen. Echter ook Gehandicaptenzorg, Logopedie, Revalidatiezorg, Dieetadvies. Bekijk de kleine letters van je actuele polis om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Verderop spot je enige gangbare zorginstellingen in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Gebruik van jouw huisarts in De Rijp wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? De basispolis dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Goed om te weten: inspecteer of de verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Holland. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in De Rijp. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in De Rijp? Contactlenzen en brillen worden niet betaald uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €60 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in De Rijp moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast zijn er vele soorten zorg in de buurt van Graft-De Rijp. Bijvoorbeeld: kraamzorg, diëtetiek, podotherapie, logopedie of audicien, stoppen met roken, plastische chirurgie, haptonomie, psychologische zorg. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij Interpolis en Zekur. Bestudeer de dekking van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Opname GGZ-instelling.

Verzekeringskantoor in De Rijp

Wil je het liefstface to face contact omtrent je zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in De Rijp. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou inzake hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider checkt jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van De Rijp