Loading...

Zorgverzekering De Pol Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger moet een zorgverzekering hebben. Ieder jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in De Pol. Dit kan o.a. naar CZ, Achmea, OHRA, FBTO, VGZ. Ook in 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het loont dus om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Past deze huidige polis nog met jouw situatie? Aan de hand van de scherpe zorgvergelijker mag ook jij vlug en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor spot jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden zoals o.a. orthodontie of acupunctuur. De overstap is in een paar minuutjes gepiept.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Gratis overstapservice
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een passende zorgverzekering is soms lastig. Begrippen als Aanvullende zorgverzekering of Zorgplicht komen veelvuldig voorbij. Je kunt bijna overal wel terecht, van Bewuzt of PNOZorg tot Delta Lloyd en Zilveren Kruis. Hoe ontdek ik een goedkope polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Dankzij deze zorgvergelijker vind je direct en gemakkelijk een betrouwbare verzekering die matcht met de individuele wensen. Kom je er niet uit? Hier spot je nuttige informatie over de collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, eigen risico, restitutiepolis. Bekijk ook meer info over Bunnik zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in De Pol? De premies van de basisverzekeringen wisselen enorm, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. De goedkoopste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De hoogte van de premie wordt bepaald door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Aan de hand van de vergelijk module – met uitgebreide functies – bekijk je binnen enkele minuten welke verzekeringspolis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot januari 2023. Wil je extra besparen op je verzekering? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €585). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured, HEMA is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: minder flexibiliteit.

zorgverzekering-de-pol


Meest gekozen zorgpolis in De Pol?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Bantega afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van Interpolis, Bewuzt, United Consumers, Univé. Op deze pagina ontdek je veel besproken factoren die van belang zijn. Aan de hand van deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of naturapolis. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je terecht kunt. Dankzij een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Compulsie of Katalepsie, echter ook Persistant Sexual Arousal Syndroom en Zwarte Dood. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis ben je welkom bij enkel de deelnemende zorgverleners. Restitutie is duurder dan natura.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dit €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (maximaal €500). Je profiteert van een betaalbare polis. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het een prima optie. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Mogelijkheden: een extra module voor fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, een gemeente (Steenwijkerland) of wellicht een vereniging. Het voordeel is een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak is het niet altijd goedkoper. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw specifieke zorgvragen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in De Pol?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in De Pol of in een omliggende plaats. Goed om te weten: het kan nog sneller en gemakkelijker via internet. Hier bekijk jij onze handige stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn 27 per jaar).
 7. Selecteer de uitkering aangaande lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. De Friesland oversluiten) en regel je overstap via internet.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in De Pol?

De basispolis betaalt allerlei zorgkosten in De Pol. Op die manier worden kosten gedekt van o.a. Ziekenvervoer, Medisch specialist, Huisarts, Bloedonderzoek. Echter ook Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Dieetadvies, Revalidatiezorg. Inventariseer de condities van de actuele modules om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Hierna vind jij enige populaire zorginstellingen in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in De Pol wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Noemenswaardig: loop na of de assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Overijssel. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in De Pol. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in De Pol? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of of optische hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €70 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in De Pol moet wel een contract hebben met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je velerlei zorginstellingen in en rondom Steenwijkerland. Onder andere: kraamzorg, diëtetiek, podotherapie, logopedie en audicien, plastische chirurgie, psychologische zorg, haptonomie, apotheek. De financiële compensaties wisselen nogal bij inTwente of Salland. Controleer de condities van je polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Vergoedingen Oorstandcorrectie.

Verzekeringskantoor in De Pol

Prefereer jij een “echt” gesprek inzake de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in De Pol. Ook bekend als een assurantieadviseur. De specialist helpt jou m.b.t. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De deskundige bespreekt je (gezinssituatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Voor al je vragen.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van De Pol