Loading...

Zorgverzekering De Koog Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Ieder jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in De Koog. Bijvoorbeeld naar VGZ, OHRA, Menzis, Achmea, CZ. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is dus slim om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Klopt deze huidige polis met wat jij belangrijk vindt? Met medewerking van een slimme zorgvergelijker kan je rap en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld anticonceptie en preventieve zorg. Het overstappen is binnen mum van tijd geregeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder gedoe
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is best ingewikkeld. Zaken als PGB + Regeling wanbetalers zullen je aandacht nodig hebben. Ze ontvangen je graag als klant, van CZ of PMA tot aan De Goudse en ZieZo. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een geschikte polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Geholpen door de zorgvergelijker detecteer je snel en makkelijk een goedkope verzekering die matcht met je wensen. Is het lastig? Op deze pagina check jij handige info m.b.t. de restitutiepolis, naturapolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering, basisverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Budel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in De Koog? De kosten van de basisverzekeringen verschillen nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. De voordeligste polis kan per aanvraag verschillend zijn. De premie wordt bepaald door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Via de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – bekijk jij snel welke polis voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw zorgpolis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-de-koog


De beste zorgpolis in De Koog?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze verzekeraars die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – denk aan overstappen en zorgpolis Balk afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt. Verderop vind je een aantal variabelen die van belang zijn. Via deze hulp wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel schommelen de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor bijvoorbeeld Adenoom of Fototoxiciteit, en tevens voor bijv. Polycysteus-ovariumsyndroom en Ziekte van De Quervain. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt zodra je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (de max is €500). Het voordeel is een goedkopere verzekering. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Veel gekozen: een extra polis voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Texel) of soms een vereniging. Je krijgt een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). In de praktijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in De Koog?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Hiervoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in De Koog of omgeving. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en duidelijker via internet. Op deze pagina check je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn 27 keer).
 7. Kies de uitkering betreft brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. Bewuzt oversluiten) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in De Koog?

Jouw basispolis compenseert allerlei zorgkosten in De Koog. Hiermee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Huisarts, Medisch specialist. Maar denk ook aan Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg. Lees de algemene voorwaarden van de huidige verzekering en bekijk wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Hieronder bekijk je een paar erkende zorginstellingen in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in De Koog wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? De basisverzekering vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Advies: inspecteer of de assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Holland. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in De Koog. Wordt dit ook vergoed? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basispolis. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in De Koog? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Enige uitzondering is een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €50 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in De Koog moet wel een contract hebben met de verzekeringsmaatschappij. Tevens zijn er velerlei soorten zorg in de streek Texel. Bijvoorbeeld: kraamzorg, diëtetiek, podotherapie, ergotherapie of ook plastische chirurgie, haptonomie, psychologische zorg, stoppen met roken, apotheek. De dekkingen wisselen nogal bij inTwente en United Consumers. Bestudeer de dekking van je verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Ontbrekende hoektanden.

Verzekeringskantoor in De Koog

Heb jij het liefst 1 op 1 contact aangaande een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in De Koog. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies omtrent hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige kijkt naar je (gezinssituatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van De Koog