Loading...

Zorgverzekering De Hoeve Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In de maanden november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in De Hoeve. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, VGZ, OHRA, FBTO, Menzis. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is dus slim om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Past jouw huidige polis met jouw wensen. Aan de hand van de praktische zorgvergelijker kan jij vandaag nog, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende vind je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende zekerheden zoals bijvoorbeeld dieetadvies plus homeopathie. De overstap is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Hulp bij overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een goede zorgverzekering is nogal niet makkelijk. Zaken als Overstapservice + Eigen bijdrage komen veelvuldig voorbij. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van ZorgDirect of OZF tot o.a. HEMA en UMC Zorgverzekering. Hoe ontdek ik een betrouwbare verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Aan de hand van een zorgvergelijker tref je rap en zonder problemen een goede verzekering die klopt met alle behoeften. Problemen? Op deze website spot je praktische info ten aanzien van collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, basisverzekering, eigen risico, naturapolis. Zie ook meer over Brummen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in De Hoeve? De premies van de basisverzekeringen verschillen regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. Wat nu de laagste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De prijs hangt af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Middels ons vergelijk script – en de speciale filters – zoek jij supersnel welke verzekeraar voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot eind januari 2022. Wil je extra besparen op jouw zorgpolis? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured, HEMA is in de regel een budget- of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-de-hoeve


Populaire zorgpolis in De Hoeve?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Bakhuizen afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van Univé, Bewuzt, Interpolis, Zilveren kruis. Op deze pagina ontdek je een aantal aspecten die van belang zijn. Met behulp van deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of natura verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen de zorgadressen waar je heen kunt. Dankzij een restitutieverzekering kies je zelf je ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Constitutioneel eczeem of Hoest, maar ook Neurofibromatose en Ziektebeeld. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturapolis ben je welkom bij een stuk minder zorgaanbieders. Een restitutiepolis is duurder.


2. Het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dat €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (maximaal €500). Jouw “win” is een minder hoge premie. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Mogelijkheden: een extra verzekering voor alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, je gemeente (Weststellingwerf) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Je krijgt een voordelige premie (vaak ligt de korting rond de 10%). In de praktijk is het helemaal niet gunstig. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in De Hoeve?
Nu profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in De Hoeve of in deze buurt. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker via internet. Op deze pagina bekijk je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. 6 keer).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. De Amersfoortse oversluiten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wat wordt er allemaal vergoed in De Hoeve?

De basisverzekering staat garant voor de meeste zorgkosten in De Hoeve. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Medicijnen, Ziekenhuis, Huisarts, Medisch specialist. Echter ook Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie, Dieetadvies, Revalidatiezorg. Check de polisvoorwaarden van je huidige polis en controleer welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Op deze pagina lees je enkele erkende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een afspraak bij je huisarts in De Hoeve wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een ziekenhuisopname? Het basispakket staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Noemenswaardig: trek even na of jouw verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in De Hoeve. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in De Hoeve? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €30 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in De Hoeve moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de verzekeringsmaatschappij. Tevens zijn er een aantal zorginstellingen in de buurt van Weststellingwerf. Neem nou kraamzorg, podotherapie, ergotherapie, diëtetiek of stoppen met roken, psychologische zorg, apotheek, audicien, haptonomie. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij De Friesland of United Consumers. Bekijk de voorwaarden van je polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of lees direct alles over Vergoedingen Ondersteek.

Verzekeringskantoor in De Hoeve

Houd jij van een “echt” gesprek ten aanzien van de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in De Hoeve. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon begeleidt jou rondom pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De specialist controleert je (gezinssituatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Voor al je vragen.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van De Hoeve