Loading...

Zorgverzekering De Heen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in De Heen. Denk bijvoorbeeld aan FBTO, Menzis, OHRA, Achmea, CZ. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het is niet onverstandig om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Klopt de actuele dekking nog met jouw situatie? Via een innovatieve zorgvergelijker kan jij gelijk, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld orthodontie of steunzolen. Overstappen van verzekeraar is razendsnel gedaan.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder gedoe
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is tamelijk moeilijk. Termen als Combinatiepolis + Overstappen zullen je aandacht nodig hebben. Je kunt bijna overal wel terecht, van Avéro Achmea of PNOZorg tot aan DSW en Salland. Hoe stap ik over naar een geschikte verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Middels de zorgvergelijker achterhaal je rap en eenvoudig een betrouwbare verzekering die past bij je zorgbehoefte. Problemen? Op deze pagina tref jij handige gegevens ten aanzien van basisverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering. Lees ook alles over Bruchterveld zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in De Heen? De kosten van de basisverzekeringen fluctueren vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de voordeligste verzekering is kan per persoon verschillen. De vergoeding komt tot stand door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Door de vergelijk module – met uitgebreide functies – tref jij binnen 1 minuut welke verzekeraar voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Wil je extra besparen op je verzekering? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Anderzorg, Promovendum, HEMA is in de regel een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-de-heen


De beste zorgpolis in De Heen?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022komt veel kijken. We onderscheiden veel verschillende partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Baexem afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Univé, Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis. Hieronder bekijk je een aantal variabelen waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze tips kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of natura verzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. D.m.v. een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor onder andere Alfa-1-antitrypsine-deficiëntie of Granuloma annulare, maar ook Lalofobie en Ziekte van Peyronie. Bekend als vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je zelf moet betalen als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 is dat €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (maximaal €500). Het pluspunt is een aantrekkelijke prijs. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan kun je het overwegen. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Denk aan een extra verzekering voor brillen en lenzen, tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via jouw zaak, de gemeente (Steenbergen) of via een school. Jouw “win” is een lagere premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Vaak is het niet altijd goedkoper. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in De Heen?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in De Heen of rondom deze plaats. Maar geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever d.m.v. internet. Hier check jij onze handige stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. twaalf behandelingen).
 7. Selecteer de uitkering betreft brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. Zilveren Kruis afsluiten) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in De Heen?

Jouw basispolis staat garant voor allerlei zorgkosten in De Heen. Zodoende ben je gedekt voor onvoorziene kosten van o.a. Medisch specialist, Ziekenhuis, Huisarts, Medicijnen en Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg. Inventariseer de kleine letters van jouw huidige verzekeraar en bekijk wat de verzekeraar betaalt, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar check jij meerdere veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in De Heen wordt betaald vanuit de basispakketten. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: trek even na of jouw verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in De Heen. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basisverzekering. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in De Heen? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €65 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in De Heen moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekering. Er zijn nog een aantal zorginstellingen in de streek Steenbergen. Neem nou logopedie, diëtetiek, podotherapie, ergotherapie en ook stoppen met roken, audicien, haptonomie, psychologische zorg, plastische chirurgie. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij DSW of UMC Zorgverzekering. Check de kleine lettertjes van jouw verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Omgevingsbesturing.

Verzekeringskantoor in De Heen

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak rondom een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in De Heen. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies m.b.t. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De begeleider kijkt naar je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van De Heen