Loading...

Zorgverzekering De Falom Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in De Falom. Denk bijvoorbeeld aan FBTO, Menzis, Achmea, VGZ, OHRA. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet zo gek om jouw huidige polis goed door te nemen. Klopt jouw afgesloten polis nog met jouw situatie? Met medewerking van een snelle zorgvergelijker mag ook jij rap en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen zoals vaccinaties en alternatieve zorg. Overstappen van aanbieder is echt zo afgewerkt.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Hulp bij overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een goede zorgverzekering is nogal lastig. Aspecten zoals Vrije artsenkeuze + Niet-gecontracteerde zorg zal je moeten overwegen. Ze ontvangen je graag als klant, van De Amersfoortse of Pro Life tot bijv. Interpolis en Univé. Hoe achterhaal ik een professionele polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Door gebruik te maken van onze zorgvergelijker tref je snel en gemakkelijk een betrouwbare verzekering die matcht met je behoeften. Kom je er niet uit? Op deze website tref jij bruikbare info met betrekking tot de basisverzekering, naturapolis, eigen risico, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering. Lees ook alles over Bronnegerveen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in De Falom? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kan je al gauw een paar euro besparen. Welke verzekering het goedkoopste is verschilt per persoon. De hoogte van de premie hangt o.a. af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Middels onze vergelijker – met uitgebreide functies – zoek je binnen 1 minuut welke verzekeraar de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot januari 2023. Extra veel voordeel op de verzekeringen? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Let wel: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als HEMA, Besured, Nationale Nederlanden, Anderzorg is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-de-falom


De beste zorgpolis in De Falom?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel aanbieders met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – wellicht overstappen en zorgpolis Babberich afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis. Op deze pagina ontdek je cruciale begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutie verzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen de zorgverleners waar je heen kunt. Met een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor o.a. Alopecia areata of Ziekte van Kawasaki, echter ook Lasoog en Stress. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering ben je welkom bij alleen de gecontracteerde zorgverleners. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel wat je uit eigen portomonee betaalt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is dit €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €400 (de max is €500). Jouw “win” is een minder hoge premie. Heb je niet vaak wat, en heb je voldoende geld liggen? Dan kun je het overwegen. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Voorbeelden zijn een extra dekking voor fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via je job, gemeente (Dantumadiel) of wellicht een opleiding. Je ontvangt een mooie korting op de polis (korting van 5-10%). In de praktijk betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in De Falom?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval is er een verzekeringskantoor in De Falom of rondom deze plaats. Echter, dit gaat nog een stuk vlotter en simpeler op internet. Op deze pagina check jij onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Kies het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere 12 per jaar).
 7. Kies de gewenste vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is VGZ afsluiten) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in De Falom?

Jouw basisverzekering dekt een groot deel van de zorgkosten in De Falom. Hiermee ben je standaard verzekerd voor zaken als Huisarts, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medicijnen. Echter ook Verloskundige zorg, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie. Inventariseer de algemene voorwaarden van jouw huidige verzekeraar en bekijk welke kosten je verzekering vergoed, en welk eigen risico er geldt. Verderop tref jij enkele gebruikelijke zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Het bezoek aan de huisarts in De Falom wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Goed om te weten: verifieer of je verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in De Falom. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit de basispolis. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in De Falom? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €30 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in De Falom is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Buiten dit onderscheiden we nog vele zorgbedrijven in en rondom Dantumadiel. Zoals kraamzorg, diëtetiek, podotherapie, ergotherapie en ook plastische chirurgie, haptonomie, apotheek, stoppen met roken, psychologische zorg. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij De Goudse of Salland. Bekijk de voorwaarden van de verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Oedeemtherapie vanaf 18 jaar.

Verzekeringskantoor in De Falom

Prefereer jij een “echt” gesprek t.a.v. de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in De Falom. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies op het gebied van pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Deze persoon bekijkt jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • De zorgexpert.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van De Falom