Loading...

Zorgverzekering Damwoude Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Damwoude. Bijvoorbeeld naar CZ, Menzis, OHRA, VGZ, Achmea. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Klopt de afgesloten verzekering met jouw omstandigheden? Via onze nuttige zorgvergelijker kun jij rap en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind je een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en regel je aanvullende dekkingen als epilatie + tandarts. Overstappen van polis is binnen 2 minuten geregeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering die bij jou past is vaak frustrerend. Begrippen als CVZ + Ketenzorg komen veelvuldig voorbij. Je kunt bijna overal wel terecht, van Besured of ONVZ tot bijv. HEMA en UMC Zorgverzekering. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goedkope verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Aan de hand van een zorgvergelijker vind je direct en makkelijk een goedkope verzekering die spoort met alle zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Op onze website check je nuttige informatie over de aanvullende verzekering, restitutiepolis, eigen risico, basisverzekering, collectieve zorgverzekering. Zie ook meer over Broekhuizen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Damwoude? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren regelmatig, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de voordeligste verzekering is verschilt per persoon. Het tarief hangt o.a. af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Middels onze vergelijker – inclusief handige filters – tref jij binnen 1 minuut welke verzekeringspolis in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot eind januari 2023. Extra veel voordeel op jouw premie? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Let op: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Promovendum, Besured, HEMA, Nationale Nederlanden is meestal wel een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-damwoude


Betrouwbare zorgpolis in Damwoude?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. We onderscheiden veel verschillende maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Baard afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt, Univé. Hieronder lees je meer over nuttige aspecten die jou verder op weg helpen. Dankzij deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel fluctueren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners en ziekenhuizen voor onder andere Bifobie of Hypersomnia, maar ook Pingueculum en Syndroom van Charles Bonnet. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 is dat €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (max €500, €885 totaal). Jouw “win” is een betaalbare verzekering. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Denk er eens rustig over na. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Mogelijkheden: een extra dekking voor tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Dantumadiel) of wellicht een hogeschool / universiteit. Het voordeel is een voordelige premie (korting van 5-10%). In de praktijk betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Damwoude?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Damwoude of rondom deze plaats. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker via het internet. Onderstaand vind je een handig stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld 27 keer p/jaar).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn Promovendum afsluiten) en regel je overstap via internet.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Damwoude?

Jouw basispakket staat garant voor de meeste zorgkosten in Damwoude. Zodoende worden kosten gedekt van zaken als Huisarts, Medicijnen, Ziekenhuis, Medisch specialist maar ook Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Ergotherapie. Bekijk de polisvoorwaarden van jouw actuele verzekering en ontdek welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Op onze website check jij enkele vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Gebruik van jouw huisarts in Damwoude is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een intensieve ziekenhuisopname? Het basispakket dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Goed om te weten: loop na of jouw verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Damwoude. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Damwoude? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €65 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Damwoude is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Tevens zijn er meerdere verschillende types zorg in de streek Dantumadiel. Denk aan: diëtetiek, kraamzorg, logopedie, podotherapie of plastische chirurgie, psychologische zorg, haptonomie, apotheek, stoppen met roken. De vergoedingen zijn erg wisselend bij AnderZorg en Zorg en Zekerheid. Controleer de kleine lettertjes van jouw verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Vergoedingen Niet-spoedeisende medische zorg in het buitenland.

Verzekeringskantoor in Damwoude

Heb jij het liefst een “echt” gesprek t.a.v. de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Damwoude. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou m.b.t. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De deskundige checkt de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Damwoude