Loading...

Zorgverzekering Dalfsen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf half november tot eind december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Dalfsen. Dit kan o.a. naar VGZ, CZ, FBTO, Achmea, OHRA. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is dus slim om het huidige contract goed te bekijken. Klopt de actuele verzekering met jouw wensen. Met medewerking van de innovatieve zorgvergelijker mag ook jij vandaag nog, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende polissen zoals huidbehandelingen en epilatie. Overstappen van polis is echt zo gedaan.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is soms ingewikkeld. Feiten zoals Basispakket + Zorgpolis komen veelvuldig voorbij. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Avéro Achmea of Pro Life tot HEMA en Zekur. Hoe stap ik over naar een gewoon goede verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Met behulp van een zorgvergelijker bekijk je snel en gemakkelijk een duidelijke verzekering die klopt met je zorgwensen. Is het lastig? Op deze pagina check jij handige gegevens met betrekking tot de basisverzekering, restitutiepolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Lees ook alles over Broek in Waterland zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Dalfsen? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren enorm, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking kun je al veel besparen. De goedkoopste polis kan per aanvraag verschillend zijn. De hoogte van de premie kent z’n oorsprong in mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Aan de hand van onze vergelijker – met bruikbare filters – check jij gelijk welke verzekeringspolis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Extra veel voordeel op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €585). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden, Besured is vaak een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van minder flexibiliteit.

zorgverzekering-dalfsen


Meest gekozen zorgpolis in Dalfsen?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs met op hun beurt weer allerlei producten. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Baak afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Interpolis, Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis. Hieronder vind je een aantal variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen de zorgverleners waar je complete dekking hebt. Met een restitutieverzekering kun je naar alle zorgverleners voor onder andere Carpaaltunnelsyndroom of Diarree, maar ook Parotitis en Ziekte van Bechterew. Bekend als vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar alleen de gecontracteerde zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is dat €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (max €500). Het voordeel is een aantrekkelijk tarief. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het een prima optie. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Voorbeelden zijn een extra polis voor fysiotherapie, tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, je gemeente (Dalfsen) of juist een onderwijsinstelling. Het voordeel is een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). In de regel liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Dalfsen?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Dalfsen of omgeving. Tip: het kan nog sneller en gemakkelijker via internet. Hieronder lees jij de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (onder andere 9 keer).
 7. Selecteer de uitbetalingen m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn PNOZorg afsluiten) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Dalfsen?

Jouw basisverzekering compenseert veel voorkomende zorgkosten in Dalfsen. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Huisarts, Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Medisch specialist en Logopedie, Revalidatiezorg, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg. Check de kleine letters van jouw huidige verzekeraar en controleer wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Hierna vind jij meerdere erkende zorginstellingen in de provincie Overijssel.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, trekt een conclusie, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een afspraak bij je huisarts in Dalfsen wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Advies: check even of je assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Overijssel. Is er geen contract? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Dalfsen. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via het basispakket. Uitzonderingen zijn: mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Dalfsen? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €55 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Dalfsen is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er vele verschillende types zorg in de buurt van Dalfsen. Denk aan: podotherapie, logopedie, diëtetiek, kraamzorg en haptonomie, psychologische zorg, apotheek, stoppen met roken, audicien. De dekkingen lopen sterk uiteen bij inTwente en VvAA. Raadpleeg de voorwaarden van jouw verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Niet-klinische dialyse.

Verzekeringskantoor in Dalfsen

Wil je het liefsteen “echt” gesprek ten aanzien van de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Dalfsen. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit rondom pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De specialist checkt jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Het kan op het verzekeringskantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Dalfsen