Loading...

Zorgverzekering Dalem Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Dalem. Populaire keuzes zijn VGZ, OHRA, Achmea, FBTO, Menzis. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Klopt deze actuele zorgverzekering met jouw wensen. Aan de hand van de slimme zorgvergelijker kan je direct, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Zo zoek jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden als gezinsplanning en ergotherapie. Overstappen van polis is binnen mum van tijd geregeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Probleemloos overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering die bij jou past is best ingewikkeld. Aspecten zoals Mantelzorg of Budgetpolis zijn voor velen onmisbaar. Er zijn talloos veel assuranten, van Besured of Ohra tot bijv. HEMA en Zekur. Hoe ontdek ik een professionele aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Middels een zorgvergelijker tref je rap en probleemloos een geschikte verzekering die aansluit op alle behoeften. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk jij handige info aangaande de basisverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Zie ook meer over Briltil zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Dalem? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen nogal, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. Wat de voordeligste verzekering is is afhankelijk van veel factoren. De vergoeding komt tot stand door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Via de zorgvergelijker – met bruikbare filters – tref je binnen 1 minuut welke verzekering in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot maximaal eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op je polis? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, HEMA, Besured, Anderzorg is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-dalem


Betrouwbare zorgpolis in Dalem?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Axel afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Bewuzt, Univé, Zilveren kruis. Op deze site ontdek je cruciale begrippen die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je naar alle zorgaanbieders voor problemen zoals Braken of Fluorosis, echter ook Methicilline-resistente Staphylococcus aureus en Zeeziekte. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. Restitutie is duurder dan natura.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf betaalt als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €100 (max €500). Het pluspunt is een lagere premie. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Neem het eens in overweging. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra polis voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via de baas, een gemeente (Gorinchem) of via een opleiding. Je krijgt een lagere premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Soms is het niet altijd goedkoper. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Dalem?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Dalem of omgeving. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker via het internet. Hierna bekijk jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. 9 stuks per jaar).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld OHRA afsluiten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Dalem?

De basisverzekering betaalt de meeste zorgkosten in Dalem. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Huisarts, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Bloedonderzoek en tevens Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Ergotherapie, Wijkverpleging. Bekijk de voorwaarden van de actuele verzekering en ontdek wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Hieronder lees je meerdere erkende zorgverleners in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt wanneer je ergens mee zit. Je dokter heeft veel kennis en doet een basisonderzoek, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Dalem wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: check even of jouw verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Zuid-Holland. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Dalem. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via het basispakket. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Dalem? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €65 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Dalem moet een contract hebben afgesloten met jouw verzekeraar. Ook vind je meerdere soorten zorg in de streek Gorinchem. Denk aan: kraamzorg, podotherapie, diëtetiek, ergotherapie maar ook haptonomie, psychologische zorg, plastische chirurgie, apotheek, stoppen met roken. De dekkingen lopen sterk uiteen bij Ik of National Academic. Controleer de kleine lettertjes van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Vergoedingen Neuraaltherapie.

Verzekeringskantoor in Dalem

Heb jij het liefst face to face contact ten aanzien van jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Dalem. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies m.b.t. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon bespreekt jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Het kan op het verzekeringskantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • De zorgexpert.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Dalem