Loading...

Zorgverzekering Cothen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Cothen. Populaire keuzes zijn VGZ, FBTO, Achmea, OHRA, CZ. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet zo gek om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Klopt de huidige dekking nog met jouw situatie? Geholpen door een handige zorgvergelijker kan je vlug en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer jij de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende modules zoals orthodontie / ergotherapie. Overstappen van aanbieder is echt zo geregeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een geschikte zorgverzekering is best ingewikkeld. Termen als EHIC en Diagnose Behandelcombinatie zijn voor velen onmisbaar. Ze staan allemaal voor je klaar, van C4Me of Menzis tot Ik en VGZ. Hoe stap ik over naar een geschikte verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Dankzij de zorgvergelijker bekijk je snel en eenvoudig een betrouwbare verzekering die klopt met de zorgbehoefte. Hulp nodig? Hier vind jij nuttige adviezen ten aanzien van eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Bredevoort zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Cothen? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen regelmatig, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor zijn grote besparingen mogelijk. De voordeligste polis is afhankelijk van veel factoren. De kostprijs wordt bepaald door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Met de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – bekijk jij binnen 1 minuut welke verzekeringspolis in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Nog meer besparen op je polis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured, HEMA is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-cothen


Veel gekozen zorgpolis in Cothen?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Asperen afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers, Bewuzt. Op deze site vind je cruciale aspecten waar je zeker op moet letten. Dankzij deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een natura- of restitutie verzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen de zorginstellingen waar je het volledige bedrag krijgt. Dankzij een restitutieverzekering kies je zelf je zorginstellingen voor onder andere Brucellose of Gonorroe, maar ook Moyamoya-syndroom en Risus sardonicus. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorgverleners. Een restitutiepolis is duurder.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is dit €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (maximaal €500). Jouw “win” is een aantrekkelijke prijs. Voel jij je vitaal, en beschik je over voldoende spaargeld? Overweeg het gerust. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Mogelijkheden: een extra polis voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Wijk bij Duurstede) of wellicht een school. Je hebt recht op een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). Soms betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Cothen?
Snel beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Cothen of in deze buurt. Tip: het kan nog sneller en simpeler online. Hieronder lees je de stappen die je doorloopt.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (bijvoorbeeld 27 behandelingen).
 7. Beslis over een vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn De Friesland afsluiten) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Cothen?

De basisverzekering compenseert veel voorkomende zorgkosten in Cothen. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Huisarts, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenhuis maar ook Dieetadvies, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg. Lees de kleine letters van je actuele polis om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Op deze pagina lees je enige gangbare zorgverleners in de provincie Utrecht.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Cothen wordt betaald vanuit de basispakketten. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket zal hiervoor zorgen. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: inventariseer of de verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Utrecht. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Cothen. Wordt dit ook vergoed? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Cothen? Contactlenzen en brillen worden niet betaald uit de basispolis. Enige uitzondering is een medische reden of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €70 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Cothen moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast zijn er velerlei soorten zorg in de regio Wijk bij Duurstede. Onder andere: logopedie, ergotherapie, kraamzorg, podotherapie of ook psychologische zorg, apotheek, stoppen met roken, audicien, plastische chirurgie. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij Menzis en National Academic. Check de voorwaarden van jouw polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Moermantherapie.

Verzekeringskantoor in Cothen

Prefereer jij face to face contact t.a.v. je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Cothen. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De specialist geeft advies op het gebied van pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De deskundige checkt jouw persoonlijke situatie, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Cothen