Loading...

Zorgverzekering Cornwerd Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november kan je switchen van zorgverzekering in Cornwerd. Denk bijvoorbeeld aan FBTO, VGZ, Menzis, OHRA, Achmea. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is niet onverstandig om jouw lopende verzekering eens kritisch te bekijken. Past deze actuele dekking bij jouw situatie? Geholpen door onze nuttige zorgvergelijker kun je direct, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind jij de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende modules zoals bijvoorbeeld tandheelkundige hulp of mindfulness. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes afgehandeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Gratis overstapservice
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een passende zorgverzekering is redelijk frustrerend. Begrippen als Regeling wanbetalers of Solidariteit zijn voor velen onmisbaar. Er zijn talloos veel assuranten, van Promovendum of OZF tot o.a. CZdirect en Salland. Hoe vind ik een passende verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Via onze zorgvergelijker achterhaal je vlug en gemakkelijk een duidelijke verzekering die spoort met je individuele wensen. Kom je er niet uit? Hier spot jij handige informatie m.b.t. de aanvullende verzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, basisverzekering. Lees ook alles over Breda zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Cornwerd? De prijzen van de basisverzekeringen wisselen regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. De voordeligste polis kan per persoon verschillen. Het tarief kent z’n oorsprong in vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Met de zorgvergelijker – inclusief handige filters – check je binnen 1 minuut welke verzekering voor jouw scenario het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw premie? Verhoog je eigen risico (bijv. €885). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Anderzorg, Promovendum, Nationale Nederlanden betreft vaak een budgetpolis (naturapolis). Je hebt te maken met dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-cornwerd


Meest gekozen zorgpolis in Cornwerd?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Asch afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis. Verderop vind je cruciale onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze hulp kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen de zorgadressen waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutiepolis heb je vrije keuze qua ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Copropraxie of Edwards-syndroom, maar ook Ontwikkelingsstoornis en Slokdarmafsluiting. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dit €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (maximaal €500). Jouw “win” is een aantrekkelijk tarief. Voel jij je vitaal, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Neem het eens in overweging. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Afgezien van de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra dekking voor tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, je gemeente (Súdwest-Fryslân) of soms een onderwijsinstelling. Je hebt recht op een voordelige premie (doorgaans max. 10 procent korting). Mogelijk is het niet altijd goedkoper. Veel collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Cornwerd?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Cornwerd of ergens in de buurt. Handig: het kan nog sneller en eenvoudiger op internet. Op deze pagina vind jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. achttien stuks per jaar).
 7. Bepaal de uitbetalingen betreft brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn FBTO afsluiten) en de overstap is online snel rond.

Welke kosten worden er vergoed in Cornwerd?

Jouw basisverzekering vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Cornwerd. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van onder andere Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medicijnen, Huisarts en tevens Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg. Inventariseer de kleine letters van je actuele verzekeraar en ontdek welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar tref je enige veel voorkomende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, doet een basisonderzoek, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Cornwerd wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? Het basispakket dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: check even of je verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Cornwerd. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via het basispakket. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Cornwerd? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €60 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Cornwerd moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei soorten zorg in en rondom Súdwest-Fryslân. Onder andere: podotherapie, logopedie, kraamzorg, diëtetiek en ook apotheek, psychologische zorg, haptonomie, stoppen met roken, plastische chirurgie. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij C4Me en United Consumers. Bekijk de kleine lettertjes van de polis om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Mindfulness voor mantelzorgers.

Verzekeringskantoor in Cornwerd

Prefereer jij een “echt” gesprek t.a.v. je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor de verzekeringsmaatschappij in Cornwerd. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou t.a.v. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige bespreekt je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Cornwerd