Loading...

Zorgverzekering Colmschate Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Colmschate. Dit kan o.a. naar Achmea, CZ, FBTO, OHRA, VGZ. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet zo gek om het huidige contract goed door te nemen. Matcht jouw actuele polis bij jouw situatie? Via onze scherpe zorgvergelijker kan men vandaag nog, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind jij een goede verzekering voor een goede prijs. Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende modules zoals mindfulness of oedeemtherapie. Overstappen van polis is binnen 2 minuten afgehandeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is best niet makkelijk. Feiten zoals Zorgpas + Vrijwillig eigen risico vliegen je om de oren. Ze staan allemaal voor je klaar, van CZ of Ohra tot o.a. Interpolis en Stad Holland. Hoe achterhaal ik een aantrekkelijke polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Aan de hand van deze zorgvergelijker achterhaal je snel en moeiteloos een aantrekkelijke verzekering die aansluit op de zorgwensen. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref je bruikbare informatie over de eigen risico, naturapolis, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis. Lees ook alles over Brantgum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Colmschate? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen sterk, terwijl de dekking gelijk is. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. De voordeligste polis is afhankelijk van veel factoren. De kostprijs komt tot stand door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Met ons vergelijk script – met handige zoekfuncties – tref je direct welke assuradeur voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Meer voordeel behalen op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum is doorgaans een budget- of naturapolis. Het nadeel is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-colmschate


Populaire zorgpolis in Colmschate?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Arum afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van Univé, Interpolis, Bewuzt, Zilveren kruis. Hieronder tref je veel besproken aspecten die van belang zijn. Aan de hand van deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Via een restitutiepolis kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Anencefalie of Eetstoornis, en tevens voor bijv. Opisthotonus en Taaislijmziekte. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij een stuk minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je zelf moet betalen als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dit €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €300 (niet meer dan €500). Je profiteert van een goedkope polis. Voel jij je vitaal, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het misschien wat voor jou. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Voorbeelden zijn een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, jouw gemeente (Deventer) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je ontvangt een voordelige premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Mogelijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Colmschate?
Snel beginnen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan is er een verzekeringskantoor in Colmschate of ergens in de buurt. Let op: geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker d.m.v. internet. Hierna spot jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (onder andere achttien per jaar).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijv. DSW afsluiten) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Colmschate?

De basispolis dekt veel zorgkosten in Colmschate. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor o.a. Medisch specialist, Huisarts, Medicijnen, Ziekenvervoer maar ook Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies. Inventariseer de polisvoorwaarden van de huidige modules om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop tref je meerdere algemene zorginstellingen in de provincie Overijssel.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor allerlei klachten. De dokter helpt waar mogelijk, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Colmschate wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Uitzonderingen zijn speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? Het basispakket dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Goed om te weten: check even of jouw assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Overijssel. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Colmschate. Wat wordt er betaald? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Colmschate? Lenzen of brillen worden niet betaald uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €25 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Colmschate zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Ook vind je een aantal zorginstellingen in de buurt van Deventer. Denk aan: logopedie, kraamzorg, podotherapie, diëtetiek en ook audicien, haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg, plastische chirurgie. De dekkingen vertonen grote verschillen bij Besured of PMA. Controleer de dekking van jouw verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of lees direct alles over Vergoedingen Mindfulness cursus.

Verzekeringskantoor in Colmschate

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak aangaande een zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Colmschate. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou rondom verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De begeleider inventariseert jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kennis van zaken.
 • Voor al je vragen.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Colmschate