Loading...

Zorgverzekering Collendoorn Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Rond november tot en met december kan je overstappen van zorgverzekering in Collendoorn. Bijvoorbeeld naar VGZ, CZ, OHRA, Achmea, FBTO. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het loont dus om jouw lopende verzekering eens kritisch te bekijken. Klopt deze huidige polis met jouw behoeften? Geholpen door een handige zorgvergelijker mag ook jij snel en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld zwangerschap en geboorte en alternatieve geneeswijzen. Overstappen van aanbieder is razendsnel afgewerkt.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is tamelijk ingewikkeld. Aspecten zoals Natura zorgverzekering + Spoedeisende zorg komen veelvuldig voorbij. En er zijn tientallen polissen, van ZorgDirect of OZF tot bijvoorbeeld Delta Lloyd en Salland. Hoe achterhaal ik een gewoon goede verzekering? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Door gebruik te maken van een zorgvergelijker tref je snel en eenvoudig een geschikte verzekering die matcht met je zorgbehoefte. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl vind jij praktische adviezen ten aanzien van basisverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis, naturapolis, eigen risico. Bekijk ook meer info over Brandwijk zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Collendoorn? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. De voordeligste polis verschilt per persoon. De premie hangt o.a. af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Via ons vergelijk script – en de speciale filters – tref je gelijk welke organisatie voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Nog meer besparen op jouw zorgpolis? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als HEMA, Nationale Nederlanden, Besured, Promovendum is in de regel een budgetpolis of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-collendoorn


Veel gekozen zorgpolis in Collendoorn?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – wellicht overstappen en zorgpolis Arriën afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van United Consumers, Interpolis, Univé, Bewuzt. Verderop ontdek je een aantal factoren die extra belangrijk zijn. Via deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering heb je de keuze uit een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren de zorgverleners waar je heen kunt. Met een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgaanbieders voor aandoeningen als Apoptose of Hwa-byung, echter ook Opportunistische infectie en Wondinfectie. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt wanneer je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 is dit €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €500 (maximaal €500). Jouw “win” is een lagere premie. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan kun je het overwegen. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Afgezien van de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Veel gekozen: een extra module voor fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, jouw gemeente (Hardenberg) of wellicht een onderwijsinstelling. Je ontvangt een goedkoper tarief (doorgaans max. 10 procent korting). Mogelijk is het niet altijd goedkoper. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw specifieke zorgvragen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Collendoorn?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie bezoek je een verzekeringskantoor in Collendoorn of in een omliggende plaats. Goed om te weten: je doet dit veel rapper en simpeler d.m.v. internet. Hierna spot jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld achttien per jaar).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is Ditzo afsluiten) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Collendoorn?

Jouw basispolis compenseert allerlei zorgkosten in Collendoorn. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Huisarts, Medicijnen, Ziekenvervoer, Medisch specialist en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg. Check de algemene voorwaarden van de huidige modules en ontdek wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Scroll verder, daar check jij enige gangbare zorgaanbieders in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Collendoorn wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? Je basisverzekering zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Noemenswaardig: check even of je verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Overijssel. Is dit niet mogelijk? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Collendoorn. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor jeugd tot de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies in dat geval unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Collendoorn? Lenzen of brillen worden niet betaald uit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €60 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket keert 75% uit van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Collendoorn zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Tevens zijn er een aantal zorginstellingen in de buurt van Hardenberg. Zoals ergotherapie, logopedie, kraamzorg, podotherapie en ook audicien, haptonomie, apotheek, plastische chirurgie, stoppen met roken. De vergoedingen wisselen nogal bij Menzis en VvAA. Bestudeer de afspraken van de verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Mindfulness.

Verzekeringskantoor in Collendoorn

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak rondom jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Collendoorn. Ook bekend als een assurantieadviseur. De specialist helpt jou rondom pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon inventariseert jouw persoonlijke situatie, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Voor al je vragen.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Collendoorn