Loading...

Zorgverzekering Chaam Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf halverwege november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Chaam. Veel gekozen partijen zijn FBTO, Achmea, Menzis, OHRA, CZ. Ook in 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is slim om jouw lopende verzekering er nog eens bij te pakken. Past de afgesloten polis bij jouw situatie? Met medewerking van onze praktische zorgvergelijker kan iedereen vlug en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen zoals o.a. homeopathie of vergoeding bril en contactlenzen. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes geregeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is vaak niet makkelijk. Zaken als Diagnose Behandelcombinatie en Combinatiepolis komen veelvuldig voorbij. Er zijn nogal wat aanbieders, van ZorgDirect of Ohra tot aan Delta Lloyd en United Consumers. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een aantrekkelijke aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Dankzij deze zorgvergelijker achterhaal je rap en moeiteloos een geschikte verzekering die in lijn is met je zorgbehoefte. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref je handige specificaties ten aanzien van eigen risico, naturapolis, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Je kunt hier ook terecht voor Boxmeer zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Chaam? De prijzen van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Door een prijsvergelijking kan je al gauw een paar euro besparen. Wat nu de laagste premie is, is afhankelijk van veel factoren. Het tarief wordt bepaald door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. D.m.v. de vergelijk module – met bruikbare filters – spot je binnen enkele minuten welke organisatie voor jouw scenario het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot eind januari 2022. Meer voordeel behalen op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Let wel: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Promovendum, Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden is in veel gevallen een budgetpolis (naturapolis). Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-chaam


Meest gekozen zorgpolis in Chaam?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Arcen afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Univé, Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt. Hieronder ontdek je nuttige factoren waar je zeker op moet letten. Via deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen de zorginstellingen waar je heen kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Clownseczeem of Dyspraxie, en tevens voor bijv. Paruresis en WAG/Rij rat. Bekend als vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij circa 90% van de zorgverleners. Restitutie is duurder dan natura.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt op het moment dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 is dat €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €300 (de max is €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een aantrekkelijk tarief. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het een prima optie. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

In aanvulling op de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Opties: een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Alphen-Chaam) of wellicht een onderwijsinstelling. Je hebt recht op dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). In de regel hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je wensenlijstje voor de zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Chaam?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor kan je naar een verzekeringskantoor in Chaam of in een omliggende plaats. Echter, het kan nog sneller en nog effectiever online. Op deze pagina lees je een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(€ 1000 of meer vergoed).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn 9 stuks per jaar).
 7. Bepaal de uitkering voor lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld C4Me afsluiten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke kosten worden er vergoed in Chaam?

Jouw basisverzekering betaalt veel zorgkosten in Chaam. Zodoende ben je standaard verzekerd voor o.a. Medicijnen, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenvervoer en Ergotherapie, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Logopedie. Lees de polisvoorwaarden van jouw actuele verzekeraar om te zien wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Scroll verder, daar check jij enige populaire zorgverleners in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Chaam wordt betaald vanuit de basispakketten. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? Een basisverzekering staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Advies: loop na of de verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is dit niet mogelijk? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Chaam. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basispolis. Altijd wel voor: kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Chaam? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €35 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Chaam moet een contract hebben afgesloten met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er velerlei zorginstellingen in en rondom Alphen-Chaam. Zoals logopedie, kraamzorg, podotherapie, diëtetiek en plastische chirurgie, stoppen met roken, psychologische zorg, apotheek, audicien. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij CZ of ZorgDirect. Check de kleine lettertjes van jouw verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Vergoedingen Meniscus.

Verzekeringskantoor in Chaam

Prefereer jij een “echt” gesprek aangaande jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Chaam. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij begeleidt jou t.a.v. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De begeleider bekijkt jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Chaam