Loading...

Zorgverzekering Castricum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument moet een zorgverzekering hebben. Vanaf november kan je overstappen van zorgverzekering in Castricum. Populaire keuzes zijn Menzis, OHRA, VGZ, FBTO, CZ. Ook in 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is dus slim om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Matcht deze geldende verzekering nog met jouw situatie? Met behulp van de innovatieve zorgvergelijker kun jij direct, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor vind je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen zoals zwangerschap en bevalling en geneesmiddelen. Het overstappen is razendsnel gedaan.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een zorgverzekering die bij jou past is best niet eenvoudig. Termen als SKGZ of Risicoselectie vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van Bewuzt of ONVZ tot o.a. CZdirect en Zekur. Hoe stap ik over naar een gewoon goede verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Via een zorgvergelijker achterhaal je direct en moeiteloos een aantrekkelijke verzekering die klopt met de zorgwensen. Hulp nodig? Hier vind je handige specificaties m.b.t. de basisverzekering, eigen risico, restitutiepolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Bovensmilde zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Castricum? De prijzen van de basisverzekeringen verschillen doorgaans, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. De voordeligste polis kan per persoon verschillen. De hoogte van de premie hangt af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Door de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – tref jij binnen 1 minuut welke partij voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot eind januari 2022. Wil je extra besparen op de ziektekosten? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, HEMA, Anderzorg, Besured is in de regel een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-castricum


Meest gekozen zorgpolis in Castricum?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. We onderscheiden veel verschillende aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Appingedam afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van Interpolis, United Consumers, Univé, Zilveren kruis. Op deze site ontdek je betekenisvolle onderdelen die jou verder op weg helpen. Met deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je heen kunt. Met een restitutieverzekering ben je welkom bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor bijvoorbeeld Blefarospasme of Herseninfarct, echter ook Paraffineverslaving en Prodromale fase. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar circa 90% van de zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 bedraagt dit €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (maximaal €500). Het voordeel is een betaalbare polis. Voel jij je vitaal, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan kun je het overwegen. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Mogelijkheden: een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, gemeente (Castricum) of wellicht een vereniging. Je krijgt korting op de premie (max 10% op de basisverzekering). In de regel is het helemaal niet gunstig. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Castricum?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Castricum of rondom deze plaats. Echter, dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever op internet. Hierna vind jij de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Kies fysiotherapie behandelingen (kies bijv. 6 stuks per jaar).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld Bewuzt afsluiten) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Castricum?

Jouw basispolis dekt allerlei zorgkosten in Castricum. Zodoende worden kosten gedekt van bijv. Huisarts, Medicijnen, Ziekenhuis, Bloedonderzoek en tevens Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Logopedie. Controleer de polisvoorwaarden van de actuele polis en bekijk welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Verderop check je enige veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Castricum wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Te maken met een intensieve ziekenhuisopname? Het basispakket zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Goed om te weten: verifieer of jouw assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Noord-Holland. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Castricum. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Castricum? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische noodzaak of hulpmiddelen als speciale lenzen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €65 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Castricum moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de partij waar jij verzekerd bent. Tevens zijn er velerlei verschillende types zorg in de gemeente Castricum. Bijvoorbeeld: logopedie, podotherapie, diëtetiek, kraamzorg en apotheek, haptonomie, audicien, psychologische zorg, plastische chirurgie. De dekkingen lopen sterk uiteen bij inTwente of Zekur. Bestudeer de afspraken van jouw polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Vergoedingen Memorecorder.

Verzekeringskantoor in Castricum

Prefereer jij persoonlijk contact met betrekking tot een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Castricum. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit rondom pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De begeleider bespreekt jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Castricum