Loading...

Zorgverzekering Castenray Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Ieder jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Castenray. Veel gekozen partijen zijn CZ, OHRA, Achmea, Menzis, FBTO. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet onverstandig om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Matcht deze huidige zorgverzekering nog met jouw situatie? Geholpen door de snelle zorgvergelijker kan iedereen vandaag nog, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende polissen zoals o.a. ergotherapie + medische hulp buitenland. De overstap is razendsnel gepiept.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder gedoe
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een passende zorgverzekering is tamelijk moeilijk. Termen als Zorgpremie + Ziekenfonds zullen je aandacht nodig hebben. Je kunt bijna overal wel terecht, van CZ of Pro Life tot bijvoorbeeld CZdirect en VGZ. Hoe achterhaal ik een geschikte verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van deze zorgvergelijker vind je vlug en probleemloos een geschikte verzekering die in lijn is met de behoeften. Problemen? Op deze pagina spot jij handige details aangaande de restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, naturapolis, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Boven-Leeuwen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Castenray? De tarieven van de basisverzekeringen wisselen nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo kan je al gauw een paar euro besparen. De goedkoopste polis kan per aanvraag verschillend zijn. De prijs hangt o.a. af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. D.m.v. de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – tref jij binnen 1 minuut welke organisatie de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot januari 2023. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Let op: een goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured betreft vaak een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van minder flexibiliteit.

zorgverzekering-castenray


Betrouwbare zorgpolis in Castenray?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023komt veel kijken. Je kunt kiezen uit meerdere maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Appelscha afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Univé, United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt. Hierna ontdek je betekenisvolle variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een naturapolis en een restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor o.a. Arachibutyrofobie of Hemopyrrollactamurie, echter ook Peritonsillair abces en Siamese tweeling. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij circa 90% van de ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 bedraagt dit €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (niet meer dan €500). Het pluspunt is een goedkope polis. Over gezondheid niet te klagen, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het een prima optie. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, gemeente (Venray) of mogelijk een vereniging. Je ontvangt korting op de premie (max 10% op de basisverzekering). Vaak liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Castenray?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Castenray of in een omliggende plaats. Let op: dit gaat nog een stuk vlotter en duidelijker via internet. Hieronder bekijk jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld 12 per jaar).
 7. Bepaal de uitkering voor brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld Avéro Achmea afsluiten) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Castenray?

Jouw basispakket staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Castenray. Daarmee staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenvervoer, Medicijnen. Maar denk ook aan Dieetadvies, Verloskundige zorg, Wijkverpleging, Logopedie. Lees de kleine letters van de huidige verzekering om te zien wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Hieronder vind jij enige vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Limburg.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Castenray wordt betaald vanuit de basispakketten. Het gaat niet van je eigen risico af. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een behandeling in het ziekenhuis? De basispolis dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: controleer goed of jouw assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Limburg. Wordt dat een lastig verhaal? Je kunt in de situatie terecht komen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Castenray. Wat wordt er betaald? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Castenray? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €75 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket betaalt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Castenray zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog vele verschillende types zorg in de gemeente Venray. Zoals diëtetiek, kraamzorg, logopedie, podotherapie of ook haptonomie, plastische chirurgie, apotheek, psychologische zorg, audicien. De financiële compensaties wisselen nogal bij Ditzo en Promovendum. Bestudeer de condities van de verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Vergoedingen Medische Hulp Buitenland.

Verzekeringskantoor in Castenray

Heb jij het liefst 1 op 1 contact inzake een zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Castenray. Ook bekend als een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit m.b.t. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige kijkt naar de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Castenray