Loading...

Zorgverzekering Burum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Ieder jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Burum. Bijvoorbeeld naar FBTO, VGZ, Menzis, OHRA, CZ. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Klopt jouw afgesloten zorgverzekering met jouw wensen. Met medewerking van een snelle zorgvergelijker kun je direct, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende modules zoals o.a. geneesmiddelen en geneesmiddelen. De overstap is in een paar minuutjes gepiept.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is redelijk moeilijk. Begrippen als Polisvoorwaarden of Drempelinkomen vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van De Amersfoortse of PMA tot o.a. De Friesland en VvAA. Hoe achterhaal ik een betrouwbare aanbieder? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Geholpen door onze zorgvergelijker detecteer je gelijk en makkelijk een betrouwbare verzekering die overeenkomt met alle zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Op onze website bekijk je praktische gegevens aangaande de aanvullende verzekering, eigen risico, naturapolis, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering. Lees ook alles over Bornwird zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Burum? De prijzen van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo kan je al gauw een paar euro besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is afhankelijk van veel factoren. De premie hangt af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – spot je supersnel welke polis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot eind januari 2023. Wil je extra besparen op de ziektekosten? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Let wel: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, Anderzorg, Promovendum, HEMA is vaak een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-burum


Populaire zorgpolis in Burum?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Anjum afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van Interpolis, Univé, Bewuzt, United Consumers. Hieronder bekijk je nuttige begrippen waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturapolis en een restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. Dankzij een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor bijvoorbeeld Craniosynostose of Hepatische encefalopathie, en tevens voor bijv. Megalomanie en Stendhal-syndroom. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar alleen de aangesloten zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (max €500, €885 totaal). Het voordeel is een betaalbare premie. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Veel gekozen: een extra dekking voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, je gemeente (Kollumerland en Nieuwkruisland) of mogelijk een school. Je ontvangt een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). Mogelijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Alle collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Burum?
Vandaag aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Burum of in deze buurt. Echter, dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger op internet. Hierna lees je onze handige stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere negen stuks per jaar).
 7. Neem besluit over een vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijv. VvAA vergelijken) en de overstap is online snel rond.

Welke kosten worden er vergoed in Burum?

Jouw basisverzekering vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Burum. Zodoende staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Medicijnen en Revalidatiezorg, Logopedie, Verloskundige zorg, Wijkverpleging. Check de kleine letters van je huidige dekking om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Scroll verder, daar spot je meerdere erkende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Burum wordt betaald vanuit de basispakketten. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Tip: controleer goed of je assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Burum. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Ga dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Burum? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €50 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Burum zal wel een contract moeten hebben met de verzekeringsmaatschappij. Tevens zijn er meerdere soorten zorg in de buurt van Kollumerland en Nieuwkruisland. Zoals logopedie, diëtetiek, ergotherapie, podotherapie maar ook audicien, plastische chirurgie, psychologische zorg, apotheek, haptonomie. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij C4Me of VGZ. Controleer de condities van jouw verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Mantelzorg.

Verzekeringskantoor in Burum

Houd jij van face to face contact met betrekking tot je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Burum. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou omtrent pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De begeleider checkt je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Burum