Loading...

Zorgverzekering Burgum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In de maanden november en december kan je switchen van zorgverzekering in Burgum. Bijvoorbeeld naar FBTO, CZ, Menzis, VGZ, Achmea. Ook in 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar er nog eens bij te pakken. Past deze actuele zorgverzekering bij jouw situatie? Met medewerking van onze praktische zorgvergelijker kan men snel en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende vind jij een goede verzekering voor een goede prijs. Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende modules zoals huidbehandelingen plus kraamzorg. De overstap is binnen 2 minuten gedaan.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is soms gecompliceerd. Begrippen als Zorgpas + Ketenzorg zal je moeten overwegen. Er zijn talloos veel assuranten, van Zorg en Zekerheid of PNOZorg tot Delta Lloyd en Stad Holland. Hoe vind ik een geschikte aanbieder? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Geholpen door een zorgvergelijker achterhaal je direct en moeiteloos een geschikte verzekering die matcht met alle individuele wensen. Hulp nodig? Op deze website spot je nuttige specificaties over de basisverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Zie ook meer over Borne zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Burgum? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo kun je al veel besparen. Wat nu de laagste premie is, verschilt per persoon. De hoogte van de premie wordt bepaald door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Aan de hand van de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – check je gelijk welke partij voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Extra veel voordeel op je verzekering? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-burgum


De beste zorgpolis in Burgum?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet je met veel zaken rekening houden. We onderscheiden veel verschillende partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Angeren afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van Interpolis, Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis. Hieronder ontdek je veel besproken begrippen die extra belangrijk zijn. Met deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel variëren de zorginstellingen waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor onder andere Chlamydia of Hypovolemie, maar ook Pityriasis rosea en Tylotisch eczeem. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf betaalt wanneer je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 ligt dit op €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (niet meer dan €500). Jouw “win” is een goedkopere verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Denk er eens rustig over na. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor tandarts, fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via het bedrijf, een gemeente (Tytsjerksteradiel) of wellicht een opleiding. Jouw “win” is een voordelige premie (doorgaans max. 10 procent korting). In de regel liggen de prijzen hoger dan normaal. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je specifieke zorgwensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Burgum?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Burgum of omgeving. Echter, je doet dit veel rapper en gemakkelijker via internet. Op deze pagina bekijk jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (bijvoorbeeld negen keer p/jaar).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld Univé vergelijken) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Burgum?

De basisverzekering betaalt de meeste zorgkosten in Burgum. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Medisch specialist, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer. Echter ook Ergotherapie, Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies. Controleer de condities van jouw huidige dekking en bekijk wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke condities dit geldt. Hieronder tref je meerdere algemene zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Burgum is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? De basisverzekering staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: verifieer of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Burgum. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basispolis. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Ga dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Burgum? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Dit is echter anders bij een medische reden of of optische hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €45 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Burgum zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Ook vind je een aantal verschillende types zorg in de regio Tytsjerksteradiel. Zoals logopedie, ergotherapie, podotherapie, kraamzorg en haptonomie, plastische chirurgie, apotheek, psychologische zorg, stoppen met roken. De vergoedingen zijn erg wisselend bij Avéro Achmea en ZorgDirect. Controleer de condities van je verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Vergoedingen Mandibulair repositie apparaat.

Verzekeringskantoor in Burgum

Heb jij het liefst persoonlijk contact m.b.t. de zorgpolis? Je kan afspraken met de verzekeringsmaatschappij in Burgum. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou t.a.v. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De begeleider bekijkt jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Voor al je vragen.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Burgum