Loading...

Zorgverzekering Buitenpost Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Aan het einde van het jaar kan je switchen van zorgverzekering in Buitenpost. Denk bijvoorbeeld aan CZ, VGZ, FBTO, Menzis, Achmea. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is geen gek idee om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Klopt jouw actuele dekking met jouw omstandigheden? Aan de hand van onze scherpe zorgvergelijker kun je direct, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en regel je aanvullende verzekeringen zoals o.a. manuele therapie / chiropractie. De overstap is in een paar minuutjes gedaan.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is best complex. Termen als Aanvullende zorgverzekering en Vrije artsenkeuze zal je moeten overwegen. En er zijn tientallen polissen, van Bewuzt of PNOZorg tot bijv. Ditzo en Zekur. Hoe achterhaal ik een voordelige verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Geholpen door een zorgvergelijker achterhaal je gelijk en probleemloos een voordelige verzekering die overeenkomt met je individuele wensen. Problemen? Op onze website vind jij bruikbare specificaties ten aanzien van aanvullende verzekering, eigen risico, restitutiepolis, naturapolis, collectieve zorgverzekering. Zie ook meer over Boksum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Buitenpost? De premies van de basisverzekeringen wisselen regelmatig, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking kun je al veel besparen. De laagste premie kan per persoon verschillen. De vergoeding kent z’n oorsprong in hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. D.m.v. de zorgvergelijker – en de speciale filters – spot jij direct welke partij de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Wil je extra besparen op jouw zorgpolis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA, Besured is vaak een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-buitenpost


Meest gekozen zorgpolis in Buitenpost?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Amsterdam afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van Univé, Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers. Hierna vind je een aantal factoren die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Dankzij een restitutiepolis kies je zelf je zorgaanbieders voor problemen zoals Clusterhoofdpijn of Hartklopping, en tevens voor bijv. Miliaria rubra en Slechtziendheid. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kun je terecht bij enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 is dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een minder hoge premie. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan kun je het overwegen. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Voorbeelden zijn een extra polis voor fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via het bedrijf, de gemeente (Achtkarspelen) of via een school. Je krijgt een mooie korting op de polis (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de regel betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Buitenpost?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Buitenpost of ergens in de buurt. Maar dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker d.m.v. internet. Hieronder spot je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere 9 behandelingen).
 7. Neem besluit over de uitkering m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijvoorbeeld ONVZ vergelijken) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Buitenpost?

Jouw basispakket vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Buitenpost. Daarmee staat de verzekeraar garant voor bijv. Ziekenhuis, Huisarts, Medisch specialist, Bloedonderzoek. Echter ook Logopedie, Wijkverpleging, Ergotherapie, Dieetadvies. Check de algemene voorwaarden van de huidige modules om te zien wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Op deze pagina check je een paar gangbare zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Buitenpost wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering betaalt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Goed om te weten: verifieer of je verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Buitenpost. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Buitenpost? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Deze modules verschillen enorm: van €40 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering vergoedt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Buitenpost moet een contract hebben afgesloten met je verzekering. Er zijn nog vele zorginstellingen in de streek Achtkarspelen. Bijvoorbeeld: podotherapie, diëtetiek, kraamzorg, logopedie of ook audicien, apotheek, stoppen met roken, plastische chirurgie, haptonomie. De financiële compensaties wisselen nogal bij Avéro Achmea of VvAA. Raadpleeg de dekking van jouw verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Longtransplantatie.

Verzekeringskantoor in Buitenpost

Heb jij het liefst 1 op 1 contact inzake de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Buitenpost. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou t.a.v. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De specialist kijkt naar je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • De zorgexpert.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Buitenpost