Loading...

Zorgverzekering Buinerveen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Aan het einde van het jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Buinerveen. Populaire keuzes zijn CZ, FBTO, OHRA, VGZ, Menzis. In 2022 verandert er weer het een en ander. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Klopt de afgesloten dekking met wat jij belangrijk vindt? Aan de hand van een snelle zorgvergelijker kan men vandaag nog, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld acupunctuur of opticien. Overstappen van aanbieder is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Probleemloos overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een geschikte zorgverzekering is vaak niet makkelijk. Aspecten zoals Mantelzorg en Keuzevrijheid zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn talloos veel assuranten, van C4Me of PNOZorg tot bijvoorbeeld De Goudse en Stad Holland. Hoe vind ik een gewoon goede verzekering? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Mede door deze zorgvergelijker achterhaal je direct en gemakkelijk een goede verzekering die overeenkomt met de individuele wensen. Hulp nodig? Hier lees je bruikbare informatie over de collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, eigen risico, naturapolis, basisverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Boesingheliede zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Buinerveen? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden kun je al veel besparen. De laagste premie kan per aanvraag verschillend zijn. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Aan de hand van onze vergelijker – inclusief handige filters – check je gelijk welke aanbieder de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot en met eind januari 2022. Extra veel voordeel op jouw premie? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van partijen als Promovendum, HEMA, Besured, Nationale Nederlanden is meestal wel een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-buinerveen


Populaire zorgpolis in Buinerveen?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022zijn er veel aspecten belangrijk. We onderscheiden veel verschillende verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Amstelveen afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis, Univé. Op deze pagina vind je enkele onderdelen die van belang zijn. Met behulp van deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor problemen zoals Apoptose of Doofblindheid, echter ook Kuru en Roodvonk. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar minder zorgaanbieders. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 ligt dit op €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (max €500). Jouw “win” is een aantrekkelijk tarief. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het een prima optie. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Voorbeelden zijn een extra dekking voor medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, je gemeente (Borger-Odoorn) of mogelijk een opleiding. Je ontvangt een voordelige premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Soms is het niet altijd goedkoper. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw individuele wensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Buinerveen?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Buinerveen of in een omliggende plaats. Maar dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker online. Hierna tref je een handig stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (onder andere twaalf stuks per jaar).
 7. Kies de uitbetalingen betreft lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. National Academic vergelijken) en de overstap is online snel rond.

Welke kosten worden er vergoed in Buinerveen?

De basisverzekering betaalt allerlei zorgkosten in Buinerveen. Zodoende staat de verzekeraar garant voor zaken als Medicijnen, Huisarts, Ziekenvervoer, Medisch specialist. Echter ook Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie. Check de voorwaarden van jouw actuele dekking en ontdek welke kosten je verzekering vergoed, en welk eigen risico er geldt. Op deze pagina bekijk je enige gangbare zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Buinerveen wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? De basisverzekering betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: check even of de verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Drenthe. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Buinerveen. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Buinerveen? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van een paar tientjes per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket keert 75% uit van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Buinerveen moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw assuradeur. Er zijn nog meerdere zorginstanties in de gemeente Borger-Odoorn. Bijvoorbeeld: kraamzorg, diëtetiek, ergotherapie, logopedie en psychologische zorg, plastische chirurgie, stoppen met roken, haptonomie, audicien. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij DSW of Stad Holland. Raadpleeg de kleine lettertjes van jouw polis om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Vergoedingen Logeerhuis.

Verzekeringskantoor in Buinerveen

Prefereer jij face to face contact ten aanzien van de zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Buinerveen. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon begeleidt jou m.b.t. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De adviseur controleert jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • De zorgexpert.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Buinerveen