Loading...

Zorgverzekering Buinen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Buinen. Denk bijvoorbeeld aan VGZ, Menzis, CZ, Achmea, FBTO. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het loont dus om het huidige contract nog eens door te lezen. Past de huidige verzekering met wat jij belangrijk vindt? Geholpen door onze innovatieve zorgvergelijker kan jij vlug en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier spot jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende modules zoals huidtherapie en anticonceptie. Overstappen van polis is echt zo gepiept.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering op maat is tamelijk moeilijk. Aspecten zoals Zorgverzekeringsfonds of Gecontracteerde zorg zijn voor velen onmisbaar. Er zijn nogal wat aanbieders, van Bewuzt of OZF tot Delta Lloyd en VGZ. Hoe stap ik over naar een aantrekkelijke aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Aan de hand van onze zorgvergelijker vind je vlug en ongecompliceerd een duidelijke verzekering die overeenkomt met alle zorgwensen. Is het lastig? Op onze website vind je praktische adviezen aangaande de aanvullende verzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, naturapolis, basisverzekering. Zie ook meer over Boerakker zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Buinen? De premies van de basisverzekeringen verschillen regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is afhankelijk van veel factoren. De kostprijs wordt bepaald door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Aan de hand van de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – spot je gelijk welke aanbieder de laagste premie vraagt. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot eind januari 2022. Extra veel voordeel op jouw zorgpolis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden, HEMA betreft vaak een natura- of budgetpolis. Je hebt te maken met dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-buinen


De beste zorgpolis in Buinen?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. In Nederland kennen we allerlei partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Amstelhoek afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van Univé, Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt. Verderop lees je meer over belangrijke begrippen die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of natura verzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren de zorgadressen waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Brueghelsyndroom of Hypopyon, maar ook Plekjes van Fordyce en Tumor. Bekend als vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar minder zorgaanbieders. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 is dit €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €100 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een lagere premie. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Opties: een extra aanvulling voor tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, gemeente (Borger-Odoorn) of via een school. Je ontvangt een mooie korting op de polis (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de regel betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Buinen?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Buinen of in deze buurt. Tip: het kan nog sneller en duidelijker online. Onderstaand spot je de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Kies het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn zes stuks per jaar).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld Menzis vergelijken) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Buinen?

De basisverzekering compenseert de meeste zorgkosten in Buinen. Hiermee staat de verzekeraar garant voor bijv. Huisarts, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Ziekenhuis maar ook Verloskundige zorg, Logopedie, Revalidatiezorg, Wijkverpleging. Controleer de voorwaarden van jouw huidige modules en zie meteen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Hierna lees jij een aantal algemene zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. Je dokter heeft veel kennis en stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Buinen wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? De basisverzekering staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: inspecteer of jouw assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Buinen. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit de basisverzekering. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Buinen? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische noodzaak of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van een paar tientjes per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Buinen moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de partij waar jij verzekerd bent. Er zijn nog meerdere verschillende types zorg in de regio Borger-Odoorn. Neem nou ergotherapie, logopedie, diëtetiek, podotherapie maar ook stoppen met roken, audicien, haptonomie, plastische chirurgie, apotheek. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij CZdirect of Pro Life. Check de dekking van je verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Liesbreuk.

Verzekeringskantoor in Buinen

Wil je het liefstface to face contact met betrekking tot jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Buinen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou omtrent hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider checkt je (gezinssituatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Buinen