Loading...

Zorgverzekering Budel Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf half november tot eind december kan je switchen van zorgverzekering in Budel. Dit kan o.a. naar OHRA, CZ, Menzis, VGZ, FBTO. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is dus slim om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Matcht de huidige polis bij jouw situatie? Aan de hand van een snelle zorgvergelijker kan je vlug en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek je de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen als oefentherapie plus mindfulness. Overstappen van polis is razendsnel gedaan.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is best moeilijk. Aspecten zoals AWBZ + Zorgpremie zijn voor velen onmisbaar. Er zijn talloos veel assuranten, van Promovendum of National Academic tot bijv. Interpolis en Univé. Hoe vind ik een goede aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van deze zorgvergelijker vind je vlug en eenvoudig een goede verzekering die klopt met je wensen. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees je praktische specificaties m.b.t. de restitutiepolis, naturapolis, eigen risico, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering. Lees ook alles over Boelenslaan zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Budel? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is is afhankelijk van veel factoren. De prijs hangt af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. D.m.v. de zorgvergelijker – inclusief handige filters – spot je binnen enkele minuten welke assuradeur de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Wil je extra besparen op je verzekering? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Besured, Anderzorg, Promovendum is doorgaans een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-budel


Populaire zorgpolis in Budel?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Ammerstol afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van Univé, Bewuzt, Interpolis, Zilveren kruis. Hieronder bekijk je nuttige begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor o.a. Apneu of Hoogfunctionerend autisme, en tevens voor bijv. Malaria en Vermoeidheid. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kun je terecht bij enkel de deelnemende zorgaanbieders. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt wanneer je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (maximaal €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een aantrekkelijk tarief. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Overweeg het gerust. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Veel gekozen: een extra dekking voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Cranendonck) of via een opleiding. Jouw “win” is dan korting op jouw zorgverzekering (max 10% op de basisverzekering). In de regel ben je helemaal niet goedkoper uit. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je specifieke zorgwensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Budel?
Vandaag aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Budel of in deze buurt. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker via internet. Op deze pagina spot jij onze handige stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn 9 keer).
 7. Kies de dekking voor brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn inTwente vergelijken) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Budel?

Jouw basisverzekering compenseert de meeste zorgkosten in Budel. Zo worden kosten gedekt van zaken als Ziekenhuis, Huisarts, Bloedonderzoek, Medisch specialist en tevens Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg. Bekijk de condities van de huidige verzekeraar en controleer welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Op deze pagina vind jij een paar algemene zorginstellingen in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Budel wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een ziekenhuisopname? De basisverzekering betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Advies: trek even na of je verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Budel. Wordt dit ook vergoed? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit het basispakket. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Budel? Lenzen of brillen worden niet betaald uit de basispolis. Enige uitzondering is een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Deze modules verschillen enorm: van €25 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Budel zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Ook vind je een aantal zorginstellingen in de gemeente Cranendonck. Neem nou diëtetiek, kraamzorg, podotherapie, logopedie maar ook apotheek, audicien, plastische chirurgie, haptonomie, psychologische zorg. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij AnderZorg of Ohra. Check de voorwaarden van de verzekering voor de actuele vergoedingen. Of lees direct alles over Vergoedingen Lidmaatschap Kruiswerk.

Verzekeringskantoor in Budel

Wil je het liefstpersoonlijk contact inzake de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Budel. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige begeleidt jou omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De specialist bekijkt je (gezinssituatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Budel