Loading...

Zorgverzekering Buchten Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Rond november tot en met december kan je switchen van zorgverzekering in Buchten. Dit kan o.a. naar FBTO, Menzis, Achmea, OHRA, CZ. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet onverstandig om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Klopt jouw afgesloten polis met wat jij belangrijk vindt? Via deze slimme zorgvergelijker kan men vlug en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier zoek jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende modules als anticonceptie / tandarts. Het overstappen is echt zo gepiept.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een passende zorgverzekering is redelijk niet eenvoudig. Termen als Collectieve verzekeringen + Inkomensafhankelijke premie zijn voor velen onmisbaar. En er zijn tientallen polissen, van Promovendum of Kiemer tot bijv. Interpolis en VGZ. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goede verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Aan de hand van de zorgvergelijker tref je direct en gemakkelijk een goede verzekering die past bij de behoeften. Problemen? Hier check je bruikbare informatie met betrekking tot de basisverzekering, eigen risico, naturapolis, aanvullende verzekering, restitutiepolis. Zie ook meer over Boekel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Buchten? De tarieven van de basisverzekeringen wisselen enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. De laagste premie kan per persoon verschillen. De kostprijs kent z’n oorsprong in type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Middels de vergelijk module – inclusief handige filters – zoek jij supersnel welke verzekeringspolis voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Extra veel voordeel op jouw zorgpolis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Anderzorg, HEMA, Promovendum betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-buchten


Populaire zorgpolis in Buchten?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Amersfoort afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Univé, Zilveren kruis, Bewuzt. Verderop tref je betekenisvolle begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze tips zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel verschillen de zorgverleners waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgverleners voor o.a. Bloeding of Hypopyon, maar ook Nefrotoxiciteit en Zweer. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar alleen de aangesloten zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 bedraagt dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een goedkopere verzekering. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het een prima optie. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra module voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Sittard-Geleen) of soms een school. Je hebt recht op een lagere premie (korting van 5-10%). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Buchten?
Nu aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Buchten of in deze buurt. Let op: je doet dit veel rapper en eenvoudiger d.m.v. internet. Onderstaand vind jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (o.a. 12 keer p/jaar).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. Interpolis vergelijken) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Buchten?

Jouw basispakket betaalt een groot deel van de zorgkosten in Buchten. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor o.a. Huisarts, Medicijnen, Bloedonderzoek, Medisch specialist en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Dieetadvies. Lees de condities van de huidige modules en controleer wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hieronder vind je een aantal erkende zorgverleners in de provincie Limburg.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Buchten wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dat is anders bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: loop na of de verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Limburg. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Buchten. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Buchten? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of of optische hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €65 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Buchten moet wel een contract hebben met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er een aantal zorginstanties in de gemeente Sittard-Geleen. Denk aan: logopedie, ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek of ook audicien, apotheek, psychologische zorg, plastische chirurgie, haptonomie. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij De Friesland of Ohra. Bestudeer de voorwaarden van de verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of lees direct alles over Vergoedingen Levertransplantatie.

Verzekeringskantoor in Buchten

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek ten aanzien van een zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Buchten. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige helpt jou t.a.v. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De adviseur bekijkt jouw omstandigheden, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • De zorgexpert.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Buchten