Loading...

Zorgverzekering Bruntinge Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Aan het einde van het jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Bruntinge. Veel gekozen partijen zijn OHRA, Menzis, FBTO, VGZ, Achmea. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om jouw lopende verzekering er nog eens bij te pakken. Matcht de actuele polis met jouw behoeften? Geholpen door de praktische zorgvergelijker kan jij vandaag nog, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer jij een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden zoals bijvoorbeeld dieetadvies of fysiotherapie. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd gedaan.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Zonder kosten overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is tamelijk ingewikkeld. Aspecten zoals Bestuursrechtelijke premie + Wet BIG zal je moeten overwegen. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van ZorgDirect of PNOZorg tot o.a. Ik en Zekur. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goede aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Geholpen door onze zorgvergelijker bekijk je rap en zonder problemen een voordelige verzekering die past bij alle zorgbehoefte. Problemen? Op onze website spot je praktische adviezen m.b.t. de eigen risico, naturapolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, restitutiepolis. Lees ook alles over Bodegraven zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Bruntinge? De prijzen van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. Welke verzekering het goedkoopste is kan per persoon verschillen. De hoogte van de premie hangt af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Door onze vergelijker – met handige zoekfuncties – zoek jij direct welke verzekeringspolis voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot januari 2022. Wil je extra besparen op jouw premie? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured, Promovendum is in de regel een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-bruntinge


Populaire zorgpolis in Bruntinge?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Er zijn talloze aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Amerongen afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van Univé, United Consumers, Bewuzt, Interpolis. Verderop vind je een aantal factoren waar je zeker op moet letten. Via deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of natura verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel variëren de zorgverleners waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor problemen zoals Brucellose of Hippofobie, maar ook Lange-QT-syndroom en Veteranenziekte. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij een stuk minder zorgaanbieders. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €400 (de max is €500). Je profiteert van lagere maandlasten. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het een prima optie. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Voorbeelden zijn een extra dekking voor tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, je gemeente (Midden-Drenthe) of via een hogeschool / universiteit. Je krijgt een mooie korting op de polis (korting van 5-10%). In de praktijk is het helemaal niet gunstig. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw specifieke zorgvragen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Bruntinge?
Direct profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in Bruntinge of in deze buurt. Goed om te weten: het kan nog sneller en nog effectiever via internet. Onderstaand bekijk je onze handige stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. twaalf keer).
 7. Beslis over de uitbetalingen voor lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (denk aan bijv. HEMA vergelijken) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Bruntinge?

Het basispakket betaalt de meeste zorgkosten in Bruntinge. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Medicijnen, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenvervoer. Maar denk ook aan Dieetadvies, Logopedie, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg. Lees de polisvoorwaarden van jouw actuele verzekering en ontdek welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Verderop spot je enige algemene zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Bruntinge wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een opname in een ziekenhuis? De basispolis vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Noemenswaardig: trek even na of jouw verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Drenthe. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Bruntinge. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Bruntinge? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €60 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Bruntinge zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Tevens zijn er een aantal zorginstellingen in en rondom Midden-Drenthe. Neem nou kraamzorg, diëtetiek, ergotherapie, logopedie of audicien, stoppen met roken, apotheek, psychologische zorg, plastische chirurgie. De dekkingen wisselen nogal bij HEMA of VvAA. Controleer de voorwaarden van je verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Vergoedingen Levenseindekliniek.

Verzekeringskantoor in Bruntinge

Houd jij van persoonlijk contact m.b.t. de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Bruntinge. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies inzake hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De adviseur inventariseert je (gezinssituatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Voor al je vragen.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Bruntinge