Loading...

Zorgverzekering Bruinisse Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Ieder jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Bruinisse. Populaire keuzes zijn Menzis, OHRA, CZ, VGZ, FBTO. Ook in 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het loont dus om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Klopt jouw geldende polis met jouw wensen. Geholpen door de snelle zorgvergelijker kan jij vandaag nog, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan vind je een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende polissen zoals o.a. zwangerschap en geboorte of orthodontie. Het overstappen is razendsnel geregeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een geschikte zorgverzekering is best complex. Termen als Zorgplicht of Wanbetaler zal je moeten overwegen. Je kunt bijna overal wel terecht, van C4Me of OZF tot aan Ik en Zekur. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goedkope verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Dankzij deze zorgvergelijker achterhaal je vlug en gemakkelijk een geschikte verzekering die matcht met jouw wensen. Kom je er niet uit? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref je makkelijke informatie ten aanzien van naturapolis, restitutiepolis, aanvullende verzekering, basisverzekering, collectieve zorgverzekering. Zie ook meer over Blokzijl zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Bruinisse? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is niet voor iedereen hetzelfde. Het tarief kent z’n oorsprong in mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Met de vergelijk module – inclusief handige filters – bekijk jij gelijk welke assuradeur in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot januari 2022. Meer voordeel behalen op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden, Anderzorg is doorgaans een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-bruinisse


De beste zorgpolis in Bruinisse?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Ameide afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van Univé, Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers. Op deze pagina tref je betekenisvolle onderdelen die jou verder op weg helpen. Dankzij deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren de zorgverleners waar je complete dekking hebt. Aan de hand van een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgaanbieders voor problemen zoals Denkstoornis of Feochromocytoom, echter ook Legionellagriep en Witte vloed. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij minder zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 ligt dit op €385. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (max €500). Het pluspunt is lagere maandlasten. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Denk aan een extra aanvulling voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Laat je dan altijd voorlichten of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, een gemeente (Schouwen-Duiveland) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Je ontvangt een mooie korting op de polis (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Bruinisse?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Bruinisse of omgeving. Echter, dit gaat nog een stuk vlotter en duidelijker online. Hierna lees je een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. achttien keer).
 7. Kies de uitbetalingen betreft brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. FBTO vergelijken) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke kosten worden er vergoed in Bruinisse?

Jouw basispolis staat garant voor allerlei zorgkosten in Bruinisse. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Ziekenhuis, Huisarts, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek. Maar denk ook aan Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging, Logopedie. Bekijk de polisvoorwaarden van de actuele verzekeraar en zie meteen welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar spot jij meerdere vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Zeeland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Bruinisse is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? Je basisverzekering staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: trek even na of de verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Zeeland. Is er geen contract? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Bruinisse. Wordt dit ook vergoed? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basispolis. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval de aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Bruinisse? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €50 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Bruinisse zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Tevens zijn er vele soorten zorg in de streek Schouwen-Duiveland. Zoals diëtetiek, kraamzorg, podotherapie, logopedie of apotheek, stoppen met roken, psychologische zorg, haptonomie, audicien. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij C4Me of ZieZo. Raadpleeg de afspraken van je polis voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Leefstijladvies.

Verzekeringskantoor in Bruinisse

Wil je het liefst1 op 1 contact ten aanzien van jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Bruinisse. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou t.a.v. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De adviseur inventariseert jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Jarenlange ervaring.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Bruinisse