Loading...

Zorgverzekering Bruinehaar Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf halverwege november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Bruinehaar. Bijvoorbeeld naar Menzis, CZ, VGZ, FBTO, OHRA. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar goed door te nemen. Klopt de afgesloten dekking met wat jij belangrijk vindt? Via onze snelle zorgvergelijker kan jij vlug en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zo zoek je een polis die past bij jouw wensen en budget. Selecteer je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen als anticonceptie of brillen en lenzen. Het overstappen is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering op maat is redelijk moeilijk. Zaken als Mantelzorg + Inkomensafhankelijke bijdrage vliegen je om de oren. Er zijn nogal wat aanbieders, van AnderZorg of National Academic tot o.a. Interpolis en VvAA. Hoe achterhaal ik een goede aanbieder? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Aan de hand van de zorgvergelijker achterhaal je gelijk en makkelijk een goede verzekering die aansluit op je wensen. Hulp nodig? Op onze website bekijk je makkelijke details aangaande de basisverzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico. Zie ook meer over Blokker zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Bruinehaar? De premies van de basisverzekeringen wisselen enorm, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. De voordeligste polis kan per aanvraag verschillend zijn. De premie kent z’n oorsprong in vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Via onze vergelijker – inclusief handige filters – check je direct welke polis voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot maximaal eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw zorgpolis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, Anderzorg, HEMA, Promovendum is doorgaans een budget- of naturapolis. Het nadeel is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-bruinehaar


Populaire zorgpolis in Bruinehaar?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Ambt Delden afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van Zilveren kruis, Bewuzt, Univé, Interpolis. Op deze site lees je meer over een aantal variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Dankzij een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor bijvoorbeeld Ziekte van Creutzfeldt-Jakob of Hemolyse, echter ook Pijn en Wijnvlek. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering ben je welkom bij alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” wanneer je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (de max is €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een goedkopere verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Dan kun je het overwegen. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Voorbeelden zijn een extra aanvulling voor tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, gemeente (Twenterand) of wellicht een onderwijsinstelling. Je krijgt een mooie korting op de polis (doorgaans max. 10 procent korting). Mogelijk betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Bruinehaar?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Bruinehaar of ergens in de buurt. Goed om te weten: je doet dit veel rapper en nog effectiever via het internet. Hierna vind jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld zes behandelingen).
 7. Beslis over de uitkering betreft brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld DSW vergelijken) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Bruinehaar?

Jouw basispolis dekt veel zorgkosten in Bruinehaar. Op die manier staat de verzekeraar garant voor bijv. Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Medicijnen, Huisarts. Echter ook Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Logopedie, Dieetadvies. Controleer de polisvoorwaarden van jouw huidige polis en zie meteen wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar tref je een paar erkende zorginstellingen in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt vast wat er loos is, en verwijst je eventueel door. Een afspraak bij je huisarts in Bruinehaar wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? De basispolis staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Tip: check even of de verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Overijssel. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Bruinehaar. Wat betaalt mijn verzekeraar? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Bruinehaar? Jouw bril en/of lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €55 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Bruinehaar is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je meerdere zorginstellingen in de gemeente Twenterand. Onder andere: logopedie, podotherapie, kraamzorg, ergotherapie of plastische chirurgie, psychologische zorg, audicien, stoppen met roken, haptonomie. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij De Amersfoortse of OZF. Raadpleeg de voorwaarden van jouw polis voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Vergoedingen Laxeermiddelen.

Verzekeringskantoor in Bruinehaar

Geef jij de voorkeur aan face to face contact inzake een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Bruinehaar. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit rondom hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De adviseur kijkt naar jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Bruinehaar