Loading...

Zorgverzekering Brouwershaven Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf halverwege november kan je switchen van zorgverzekering in Brouwershaven. Veel gekozen partijen zijn Menzis, CZ, OHRA, Achmea, VGZ. Ook in 2023 verandert er weer het een en ander. Het is dus slim om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Klopt deze afgesloten dekking met jouw omstandigheden? Met medewerking van een handige zorgvergelijker kan jij direct, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende zekerheden als huidtherapie + manuele therapie. Overstappen van polis is razendsnel gepiept.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een passende zorgverzekering is vaak niet eenvoudig. Begrippen als Spoedeisende zorg en Zorgverzekeringswet (Zvw) zullen je aandacht nodig hebben. Ze ontvangen je graag als klant, van Promovendum of inTwente tot bijv. De Friesland en Stad Holland. Hoe achterhaal ik een professionele verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Via de zorgvergelijker tref je direct en moeiteloos een aantrekkelijke verzekering die past bij jouw individuele wensen. Kom je er niet uit? Hier spot jij praktische informatie ten aanzien van eigen risico, aanvullende verzekering, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis. Bekijk ook meer info over Blije zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Brouwershaven? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen sterk, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking kan je al gauw een paar euro besparen. De laagste premie kan per aanvraag verschillend zijn. De vergoeding wordt bepaald door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Door de polisvergelijker – met bruikbare filters – spot jij snel welke polis voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot januari 2023. Nog meer besparen op je verzekering? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg, Promovendum is meestal wel een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-brouwershaven


Betrouwbare zorgpolis in Brouwershaven?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Alphen afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Interpolis, United Consumers, Univé, Zilveren kruis. Op deze site tref je belangrijke variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel variëren de zorgadressen waar je het volledige bedrag krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering ben je welkom bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Coronavirus of Kaalheid, maar ook Oogruis en Psychische aandoening. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kan je naar een stuk minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is dit €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (maximaal €500). Het pluspunt is een aantrekkelijke prijs. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het een prima optie. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Afgezien van de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Opties: een extra verzekering voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via de baas, je gemeente (Schouwen-Duiveland) of via een onderwijsinstelling. Je hebt recht op korting op de premie (korting van 5-10%). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw specifieke zorgvragen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Brouwershaven?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Brouwershaven of in deze buurt. Echter, dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever via het internet. Hierna tref je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. 18 keer).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. CZ vergelijken) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Brouwershaven?

De basispolis compenseert een groot deel van de zorgkosten in Brouwershaven. Op die manier ben je gedekt voor onvoorziene kosten van onder andere Huisarts, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Medicijnen. Echter ook Dieetadvies, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Wijkverpleging. Check de algemene voorwaarden van je actuele dekking om te zien wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Verderop lees je een aantal vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Zeeland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt wanneer je ergens mee zit. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Brouwershaven wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? Een basisverzekering vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: inventariseer of de verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Zeeland. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Brouwershaven. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Brouwershaven? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of of optische hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €65 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Brouwershaven moet een contract hebben afgesloten met je verzekeraar. Daarnaast zijn er allerlei zorginstanties in en rondom Schouwen-Duiveland. Onder andere: logopedie, kraamzorg, podotherapie, diëtetiek en psychologische zorg, audicien, apotheek, stoppen met roken, haptonomie. De vergoedingen zijn erg wisselend bij C4Me of United Consumers. Controleer de dekking van je verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of lees direct alles over Vergoedingen Lachgassedatie.

Verzekeringskantoor in Brouwershaven

Wil je het liefstpersoonlijk contact t.a.v. een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Brouwershaven. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij begeleidt jou rondom hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De adviseur bekijkt je (gezinssituatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Brouwershaven